Kriptóért öltek, halálra ítélhetnek 4 dél-koreait

spot_img

A dél-koreai ügyészség halálbüntetést kért arra a 4 elkövetőre, akik elraboltak, majd megöltek egy kriptopénz befektetési tanácsadót. Az esetre Szöul gazdagok lakta negyedében, Gangnamban került sor.

Az eset hátterében egy 2020 októberében végrehajtott kriptopénz befektetés áll. Az elkövetők, köztük egy élettársi kapcsolatban élő pár, több mint 2 millió dollár értékű pénzt fektettek egy áldozat által ajánlott kriptovalutába, aminek az árfolyama később zuhanni kezdett. A történtek kapcsán vita alakult ki a felek között, ami végül odáig fajult, hogy a befektetők úgy döntöttek, ellopják a tanácsadó kriptopénzeit, hogy azzal kártalanítsák magukat.

A 48 éves nőt 2023. március 29-én rabolták el, aminek során egy érzéstelenítő injekciót is beadtak neki, amibe később belehalt. A holttestet a fővárostól 140 km-re ásták el, ám a hatóságoknak végül mégis sikerült feltárniuk a történteket.

Az ügyészség halálbüntetést kért a többi résztvevőt felbújtó / felbérlő fő vádlottra és 3 segítőjére, mert azok az eljárás alatt sem tanúsítottak megbánást, illetve mert hónapokon át tervezték a bűncselekményt, ami alatt szoros megfigyelés alatt tartották az áldozatot. Egyikőjükről egy olyan telefonbeszélgetés is előkerült, amin saját maga mondja el, hogy korábban észak-koreai ügynökként dolgozott. A végrehajtásban összesen 7 ember vett részt, a többiek esetében egy 5 éves, egy 7 éves, illetve egy életfogytiglani börtönbüntetést, illetve 20 évig terjedő elektronikus eszközöktől való eltiltást kértek az ügyészek.

Dél-Koreában utoljára 1997-ben hajtottak végre halálos ítéletet, de jelenleg is 60-an ülnek a halálsoron.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Miért éppen Korea?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img