Elindult a Coinbase határidős kereskedési felülete

spot_img

Elindult a Coinbase Perpetual Futures kereskedési felülete. A kripto piac forgalmának 75%-át adó határidős kereskedés eddig szabályozási okok miatt volt elérhetetlen a legnagyobb amerikai kripto tőzsdén. Az új szolgáltatást szakaszosan nyitják meg a felhasználók előtt, hogy jelenleg ki jogosult a használatára, azt ezen az oldalon lehet ellenőrizni a Coinbase-en regisztrált email cím megadásával.

Az első kereskedési napon 4 kriptovaluta, a bitcoin, az ethereum, a litecoin és az XRP váltak elérhetővé, melyekkel long és short irányban, maximum 5-szörös tőkeáttétellel lehetett kereskedni.

Más nagyobb tőzsdékkel szemben a Coinbase határidős piacai nem USDT, hanem USDC alapon működnek, a legkisebb megnyitható pozíció méretét 10 USDC-ben határozták meg.

Ami a kereskedésért felszámolt jutalékokat illeti, a limites (maker) megbízásokért 0.018%-os jóváírással, míg az azonnali piaci áras market (taker) ügyletekért 0.02%-os levonással számolhatnak az oldal ügyfelei. Ez a rendszer az első három hónapban mindenki számára egységes marad, ezt követően kerülnek majd bevezetésre az egyéni kereskedési forgalomtól függő VIP/jutalék szintek.

A Coinbase határidős kereskedési felületének szabályos működését a bermudai pénzügyi hatóságok által kibocsátott licensz garantálja. A tőzsde korábban az Egyesült Államokban is megpróbált hasonló engedélyért folyamodni, ám a tőzsdefelügyelet éveken át tartó időhúzása és ellenséges hozzáállása miatt végül idén tavasszal létrehozták a nemzetközi piacokra fókuszáló Coinbase International Exchange leányvállalatot, aminek szárnyai alatt az USA-n kívüli felhasználóknak megkezdték elérhetővé tenni a határidős kereskedést.

A Coinbase ugyancsak tegnap jelentette be, hogy Írországban hozza létre európai főhadiszállását, amit már az egy év múlva életbe lépő európai kripto törvénynek (MiCA) megfelelve kíván üzemeltetni.

Ez történt ma | nem történt változás a Tesla bitcoin állományában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img