Kriptopénzt bocsát ki a kriptopénzek legnagyobb bírálója

spot_img

Nouriel Roubini egy ismert amerikai közgazdász, aki egyike volt azoknak a szakértőknek, akik már az összeomlás előtt figyelmeztettek a 2007-2008-as gazdasági világválságra. Bár erre végül valóban sor került, Roubininek lényegében az egész karrierje arról szól, hogy minden évben egy újabb összeomlásra figyelmeztet. Elkerülhetetlen volt, hogy egyszer neki is igaza legyen. Az amerikai sajtó Roubinit gyakran csak Dr. Doomként (Dr. Végzet) emlegeti és ezen a néven hivatkozik a mindig borúlátó jóslataira.

Roubini gyakran vállal médiaszerepléseket és az elmúlt 10 évben egyike volt a kriptovaluták leghangosabb bírálóinak. Számtalan konferencián, tv-s szereplésben és újságcikkben hívta fel a figyelmet az ágazat közelgő és végső összeomlására.

Megszólalásai alapján Roubinit a technológia elterjedését illusztráló haranggörbe legutolsó, lemaradókat tömörítő sávjába tennénk. Azok közé, akik amíg csak lehet, elutasítják a kriptovalutákat, és csak akkor kezdik el használni őket, amikor azok mellőzése már a hétköznapokat tenné élhetetlenné.

Ezért is számít meglepőnek, hogy kiderült, Roubini jelenleg egy kriptovaluta létrehozásán dolgozik. Az Atlas (ACT – Atlas Climate Token) néven futó projekt honlapján minden jelenleg divatos technológiai és gazdasági kifejezést bevetettek, hogy meggyőzzék a látogatót:

Fenntartható, zöld, környezetkímélő, mesterséges intelligenciával támogatott, inflációnak ellenálló, digitális fizetésre alkalmas, értéktároló, könnyen hozzáférhető, szegényeknek és hétköznapi embereknek szóló, stratégiai befektetés, blokklánc, stb.

Az Atlas az oldalon közölt leírásokban a Binance nevével is megpróbálja magát összefüggésbe hozni, ami azért számít érdekesnek, mert Roubini már jó párszor szállt bele páros lábbal a legnagyobb kripto tőzsdébe és annak vezetőjébe. CZ, a tőzsde igazgatója ennek kapcsán egy bohóc emojival megtoldva szégyenletesnek nevezte a közgazdász képmutatását.

Roubini pálfordulása után elmondhatjuk, hogy ha a hétköznapi fizetések és befektetések terén még nem is, de mentálisan már a kriptók is kezdenek eljutni az elterjedési haranggörbe utolsó fázisába.

Lesznek még nagy piaci ciklusok, emelkedések, buborékok, korrekciók és alighanem világraszóló botrányok is, de a legnagyobb publikus ellenzők is kezdik belátni, hogy tévedtek a kriptókban rejlő lehetőségek megítélésével kapcsolatban.

Ha szeretnél részt venni a világhírű közgazdász, Nouriel Roubini által is promótált kripto tőzsde novemberi játékában, klikkelj ide, vagy olvasd el az alábbi felhívást:

Nyereményjáték: monitort és 600 dollár értékű kereskedési tőkét nyerhetsz a Binance és a Kripto Akadémia őszi játékában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img