Dinamikus árazást tesztelnek a gyorséttermekben: a hamburger ára a bitcoinnál is jobban ingadozhat

spot_img

Ha valakinek a gyorsétterem kifejezésről a gyorsan felszolgálható ételek és nem a kajáért fizetendő összeg hirtelen változása jut eszébe, jobb ha felkészül. Meglehet, hogy a kriptopiacok nagy kilengései is eltörpülnek majd amellett, amit a jövőben egy hamburgeresnél fogunk tapasztalni.

A világ harmadik legnagyobb étteremhálózatának számító Wendy’s új árazási rendszert készül bevezetni üzleteiben. A náluk vásárolható ételek ára hamarosan az aktuális kereslet szerint változhat: ha sokan térnek be falatozni, többet kell majd fizetni egy hamburgerért, ha kevesebben, akkor talán olcsóbban is hozzájuthatunk a kedvenc menünkhöz.

A déli csúcsidőben drágább lesz a szalonnás zsömle

A cég 20 millió dollárt, vagyis több mint 7 milliárd forintot költ arra, hogy olyan érzékelőket és kijelzőket szereljen fel az üzleteiben, amelyek képesek az árváltozások valós idejű megjelenítésére. A dinamikus árazási rendszer bevezetését a technológia fejlődésével és persze a bevételek remélt növekedésével magyarázta a vállalat igazgatója.

“Mocskos módszernek tartom, mert így soha nem lehet majd tudni, hogy mennyi egy hamburger igazi ára. Ez nem egy Taylor Swift koncert, amennyiért bármit elkérhetnek a jegyüzérek. Csak egy szendvicset, meg egy üdítőt akarok venni.” – fakadt ki valaki.

“Csak azért mert dél van, nem lesz kevesebb húspogácsa a Wendy’s fagyasztóiban. Csak ezzel akarnak még több embert lehúzni. Ha bevezetik, máshol fogok ebédelni.” – hangzik egy másik kommentelő véleménye.

Egy Wendy’s franchise étterem tulajdonosa ugyanakkor úgy véli, hogy a vendégeknek megvan a mozgástere és szabadon eldönthetik, hogy a változó árú menük tudatában is betérnek-e hozzájuk.

A légiforgalom, a vendéglátóipar és a földi utasszállítás területein már sikerrel alkalmazzák a kereslet alapú árazást, így az étkeztetésben induló kísérletet most árgus szemekkel figyelheti az ágazat többi óriása, például a McDonald’s és a Burger King is. Ha több bevételt hoz a konyhára, csak idő kérdése lehet, amíg a dinamikus árazást szélesebb körben is bevezetik.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Kriptoadózási tippek és trükkök: nézd meg a Binance 2024-es kriptoadózásról szóló előadását

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img