Mantle Network: maximális ethereum kamat

spot_img

A Mantle Network egy Ethereumon futó L2 hálózat, ami a fő Ethereum láncnál gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat tesz lehetővé. Ezen hatékonysága tovább növekedhet a hamarosan érkező Ethereum Dencun frissítéssel, ami még kedvezőbb feltételeket fog teremteni a rajta elérhető DeFi és gaming alkalmazások használatára.

A Mantle legfontosabb tulajdonsága az úgynevezett natív hozam funkció. A hálózat felhasználói ethereumot helyezhetnek letétbe a Mantle-en, amiért egy ethereum árát lekövető helyettesítő tokent, Mantle ethereumot (mETH) kapnak.

Az mETH szabadon felhasználható a Mantle-en futó bármilyen decentralizált alkalmazásban, miközben a felhasználó által eredetileg letétbe helyezett ethereum is kamatozik. Ez a Liquid Staking Protocol (LSP) funkció egy folyamatos “alapkamatot” garantál minden mETH-el rendelkező Mantle felhasználónak.

A piacvezető Lido után a Mantle a legnagyobb LSP szolgáltató. Van még tere a növekedésre.

Az mETH-el szerezhető kamat egy része az Ethereum által kínált staking rewardokból származik. A Mantle-hez befizetett ethereumot a hálózat a felhasználók nevében az Ethereum fő láncán letétbe helyezi. Ez az ethereum és a rajta elért hozam a Mantle hálózatból kilépve (mETH -> ETH) szabadon kikérhető.

Ha a felhasználó maga helyezi el stakingben a saját ethereum tokenjét, az lekötésre kerül és nem tudja semmi másra felhasználni. A Mantle innovációja, hogy az mETH helyettesítő token biztosításával teszi lehetővé, hogy az ethereum egyszerre kamatozzon és közben vissza is kerüljön a felhasználó birtokába, aki ezután szabadon rendelkezhet vele, például más kriptovalutákba is befektetheti, vagy kereskedhet vele.

Az mETH akár másfajta kamatozó szolgáltatásokban is elhelyezhető, amivel a Mantle felhasználók akár többször annyi kamatot és passzív jövedelmet is szerezhetnek, mintha csak simán az ethereum tokenjeiket helyezték stakelték volna.

A Mantle honlapja szerint jelenleg 7.9%-os (APY) kamatot biztosítanak az mETH letétekre.

A Mantle hálózaton eddig 549 000 ethereumot, vagyis kb. 2 milliárd dollárt (TVL) helyeztek letétbe, ami arra utal, hogy erős közösségi támogatás áll a projket mögött.

Az Ethereum stakingből származó kamatok mellett, a Mantle-en való stake-elés egy másodlagos bevételforrást is biztosíthat. A Mantle 100 000 mETH tokent fog letétbe helyezni az Ethereumon futó Eigen Layer kamatozó szolgáltatásban, aminek hozamait szét fogják osztani az mETH tulajdonosok között. A Mantle ezzel egy újabb, automatizált és ethereum hozam maximalizálást lehetővé tevő opciót kínál az mETH-en keresztül az ethereum stake-elésre.

A nemrégiben induló Mantle még egy új Ethereum L2 ökorendszernek számít, aminek hozadéka, hogy számos rajta futó alkalmazás még csak most kezdi felépíteni a saját közösségét, a folyamatot pedig különböző jutalmazó és airdrop programokkal próbálják ösztönözni.

A következő hónapokban tehát nem csak az mETH magas hozamai, hanem a Mantle-en futó alkalmazások felfedezése és kipróbálása is jövedelmező lehet és további bevételt biztosíthat az airdropokra nyitott felhasználóknak. Ezzel az mETH-ért szerezhető hozam is növelhető, a már említett Eigen jutalmakból ugyanis magasabb részesedést szerezhet, aki használja a Mantle-en futó alkalmazásokat.

A Mantle automatizált és hozamcentrikus ethereum stakingre építő ökorendszere érdekes újítást jelent a DeFi ágazatban. A projekt 2.3 milliárd dolláros koncstárral rendelkezik, vagyis fejlődése az előttünk álló időszakban biztosítottnak látszik.

Azt senkinek sem ajánlanánk, hogy minden ethereum tokenjét a Mantle hálózaton helyezze letétbe, de aki nyitott a különböző kamatozó szolgáltatások kipróbálására, egy lehetséges alternatívára bukkanhat a Mantle személyében, ami az egyik legnagyobb kripto tőzsdének számító Bybit támogatásával is rendelkezik.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img