Nyolc coin, ami nagyot meHET ebben a ciklusban

spot_img

Ebben az anyagban bemutatunk 8 coint és tokent, ami nagyot mehet ebben a ciklusban!

Azért érdemes megismerned ezeket, mert a piac egyre élénkebb, nyakunkon a nagy felfutások!

Ha végigolvasod, azt is megtudhatod, melyik az én személyes kedvencem és a végén, bónuszként egy mémcoint is megemlítünk.

Ez természetesen nem befektetési tanácsadás, csak annyit kockáztass a kriptopénzek piacán, amennyinek az elvesztését gond nélkül el tudod viselni! 

Azt is fontos tudnod, hogy ez a lista szubjektív, ha valami nem szerepel ezen a listán, attól még simán jól teljesíthet, ha pedig rajta van, az sem jelenti feltétlenül azt, hogy fog robbanni az árfolyama!

A lista összeállításakor a market cap szerinti 25. és 100. helyezettek közül válogattunk, igyekeztünk picit kevésbé ismert, izgalmas projektekre fókuszálni! Konkrét árfolyam-jóslatot nem teszünk, hiszen nem ígérhetünk semmit, csupán felhívjuk a figyelmet néhány kevésbé ismert projektre.

Axelar (AXL)

Az Axelar egy programozható Web3 interoperabilitási platform, amely a következő generációs alkalmazásokat az ígéret szerint akár milliárdnyi felhasználó számára skálázza fel.

Az Ethereum programozható pénzt hozott létre, az Axelar programozható interoperabilitást ígér.

Az Axelar más cross-chain megoldásokkal szemben egy proof-of-stake blokklánc, bármit megtehet, amire egy blokklánc képes. Az Axelar-on írt okosszerződések automatizálják a felhasználók útvonalait, egyetlen kattintásra redukálva őket. Az Axelar csökkenti a fejlesztői terheket, bárki a világon fejleszthet több mint 50 blokkláncon keresztül.

Fetch.ai (FET)

Egy nyitott platform az új AI gazdaság számára. A Fetch.ai egy mesterséges intelligencia és blokklánc alapú gazdasági infrastruktúra, amely célja az “autonóm gazdasági ügynökök” létrehozása és működtetése. Ezek az ügynökök képesek önállóan döntéseket hozni és cselekedni, lehetővé téve számukra, hogy optimalizálják a különböző gazdasági tevékenységeket, például erőforrás-allokációt, szállítást, energiagazdálkodást, és sok más területen hatékonyságot növeljenek.

A platform decentralizált és nyílt forráskódú, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy építsenek és implementáljanak saját autonóm ügynököket, melyek interakcióba léphetnek egymással és a környezetükkel a Fetch.ai hálózatán keresztül. A hálózat a blokklánc technológiát használja az ügynökök közötti tranzakciók biztonságos és átlátható végrehajtásához, valamint a mesterséges intelligencia technológiákat az ügynökök intelligens döntéshozatali képességének fejlesztésére.

Theta Network (THETA)

A Theta Network egy decentralizált videostreaming és adatszállítási hálózat, amely a blokklánc technológiát használja annak érdekében, hogy javítsa a videó streaming minőségét és csökkentse a költségeket azáltal, hogy decentralizált peer-to-peer hálózatot hoz létre. A THETA a hálózat saját tokenje, amelyet különféle célokra használnak a hálózaton belül, beleértve a tranzakciók díjait, a szolgáltatásokért való fizetést, és a hálózati résztvevők ösztönzését.

Célja, hogy megoldást nyújtson a hagyományos videostreaming szolgáltatások által tapasztalt problémákra, mint például az alacsony minőségű streaming és a magas költségek, különösen a földrajzilag távoli helyeken. A hálózatot úgy tervezték, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára, hogy megoszthassák a felesleges számítási és sávszélességi erőforrásaikat, segítve ezzel a videók hatékonyabb szállítását és javítva a végfelhasználói élményt.

A Theta Network innovatív megközelítése, amely a blokklánc technológiát kombinálja a videostreaminggel, lehetővé teszi a tartalomgyártók, videóplatformok és a felhasználók számára, hogy közvetlenül kapcsolódjanak egymáshoz, csökkentve a közvetítők szükségességét és elősegítve egy nyílt, decentralizált videostreaming ökoszisztéma létrehozását.

Flare (FLR)

A Flare az okos szerződések végrehajtását teszi lehetővé nem Ethereum alapú blokkláncokon, mint például a Ripple és a Litecoin, bővítve ezzel az okos szerződések és a decentralizált alkalmazások (dApps) elérhetőségét és alkalmazási területeit. A Flare hálózat célja, hogy híd szerepet töltsön be különböző blokkláncok között, lehetővé téve az értékek és a funkciók zökkenőmentes áramlását anélkül, hogy szükség lenne központi közvetítőkre.

A Flare saját natív tokenje a FLR, amelyet a hálózaton belüli tranzakciók, okosszerződések végrehajtása és a hálózati díjak kifizetésére használnak. 

A Flare Networks azért jött létre, hogy megoldást nyújtson a blokklánc interoperabilitásának kihívásaira, és lehetővé tegye a különböző digitális eszközök közötti sima tranzakciókat és okos szerződéseket, függetlenül azok eredeti blokkláncától. 

The Graph (GRT)

The Graph (GRT) egy decentralizált protokoll a blokkláncokon lévő adatok indexelésére és lekérdezésére, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy hatékonyan építsenek és futtassanak különféle alkalmazásokat a blokklánc adatok felhasználásával. A GRT a hálózat natív tokenje, amely ösztönzi az adatindexelőket, lekérdezőket és más résztvevőket. A Graph célja, hogy megkönnyítse a decentralizált internet felépítését, ahol az alkalmazások zökkenőmentesen férhetnek hozzá a blokkláncokon tárolt adatokhoz.

Gnosis (GNO)

A Gnosis (GNO) egy Ethereum-alapú platform, amely előrejelzési piacokra és más DeFi alkalmazásokra összpontosít. Célja, hogy demokratizálja a piaci előrejelzést, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy fogadjanak az események kimenetelére, így hozzájárulva a kollektív intelligencia hasznosításához és a piaci hatékonyság növeléséhez. A Gnosis rendszere két fő komponensre épül: az előrejelzési piacokra, ahol a felhasználók vásárolhatnak és adhatnak el részvényeket az események kimenetelei alapján, és a GNO tokenere, amelyet a platform ökoszisztémáján belüli szavazásra, díjak fizetésére és más pénzügyi mechanizmusokra használnak. A Gnosis innovatív megközelítése az előrejelzési piacokhoz és a decentralizált pénzügyekhez új lehetőségeket nyit meg a pénzügyi spekuláció, a piaci információk megosztása és a döntéshozatali folyamatok javítása terén.

Synthetix (SNX)

Synthetix (SNX) egy decentralizált pénzügyi (DeFi) protokoll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szintetikus eszközöket (synths) hozzanak létre és kereskedjenek velük az Ethereum blokkláncon. Ezek a szintetikus eszközök más eszközök, például devizák, részvények, árucikkek vagy más kriptovaluták értékét követik, így a felhasználók spekulálhatnak ezek árfolyammozgásaira anélkül, hogy közvetlenül birtokolnák az alapul szolgáló eszközöket. A Synthetix rendszerében a szintetikus eszközök kibocsátását a platform saját tokenjének, az SNX-nek a zárolásával biztosítják, ami ösztönzi a token tartókat, hogy hozzájáruljanak a hálózat likviditásához és stabilitásához.

A Synthetix különleges jellemzője, hogy széles körű szintetikus eszközöket kínál, és támogatja a decentralizált kereskedést, ami likviditást és hozzáférést biztosít a világ számos eszközéhez anélkül, hogy a hagyományos pénzügyi rendszerek korlátozásainak lennének kitéve. A protokoll lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a blokklánc technológia és a decentralizált pénzügyek előnyeit kihasználva részt vegyenek a globális pénzügyi piacokon, elősegítve a pénzügyi inkluziót és az innovációt.

NEAR PROTOCOL (NEAR)

A NEAR Protocol (NEAR) egy decentralizált alkalmazások (dApps) fejlesztésére szolgáló platform, amely a skálázhatóságra, biztonságra és felhasználóbarátságra összpontosít. Egy olyan blokklánc-technológiát használ, amely lehetővé teszi a gyors és alacsony tranzakciós költségek melletti működést, miközben fenntartja a hálózat decentralizációját és biztonságát. A NEAR egyik kulcsfontosságú jellemzője a Nightshade sharding megoldás, ami jelentősen növeli a hálózat tranzakciós kapacitását és skálázhatóságát.

A NEAR Protocol célja, hogy egyszerűsítse a dApps fejlesztését és elérhetővé tegye azt a szélesebb fejlesztőközösség számára, ezzel elősegítve az innovatív alkalmazások és szolgáltatások gyors piaci bevezetését. A platform nyitott a különböző programozási nyelvekkel készült alkalmazások számára, ami rugalmasságot biztosít a fejlesztőknek. A NEAR ökoszisztéma a felhasználóbarát megoldásokra és a közösség által vezérelt innovációra épül, beleértve a token gazdaságot, amely ösztönzi a részvételt és hozzájárul a hálózat növekedéséhez.

Összességében a NEAR Protocol egy magas teljesítményű, jövőorientált platform, amely a blokklánc technológia határait feszegeti, lehetővé téve a fejlesztők és felhasználók számára, hogy kiaknázzák a decentralizált technológiákban rejlő lehetőségeket.

PLUSZ EGY

És most az ígért bónusz mém coin. Egy-egy mémcoin bármikor kilőhet, ezt jól ismerjük a Dogecoin vagy a Shiba Inu példáján. Egy most felkapott mémcoin, a PEPE az elmúlt héten azzal került a kripto közösség figyelmének középpontjába, hogy az elmúlt egy hónap során 250%-ot ment, ezzel megelőzve a piac növekedésének nagy részét. A PEPE béka van annyira ismert mém, mint annó a Doge, ezért meglehet, hogy a bikapiac során erre is ráugranak az emberek.

Zárszó

Ha az a kérdés, hogy szerintünk csak ezek a projektek mehetnek-e nagyot a bikapicon, akkor a választ természetesen nem. Ez egy erősen szubjektív lista, ha kiegészítenéd, mondd el egy komment formájában, miket hiányolsz!

Természetesen sok coin és token fog nagyot menni ebben a ciklusban, viszont igyekeztünk olyanokat válogatni, amik:

2023 ősze óta már mutatnak életjelet.

A lehető legerősebb a fundamentumok.

Sok olyan projektet lehet látni, amik annak ellenére, hogy a piac már most szépeket megy, szinte meg sem mozdultak az elmúlt hat hónap során, ez nem jó jel. De ennek a fordítottja is igaz, önmagában az, hogy egy projekt meg-megindult 2023 ősze óta még nem jelenti feltétlenül azt, hogy óriási növekedés előtt áll.

És persze csak annyi tőkét kockáztass ezen a piacon, aminek az elvesztését gond nélkül el tudod viselni!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img