Book of Meme (BOME): a mémcoinok új királya

spot_img

Miközben a bitcoin a hétvégét korrekcióval töltötte, új listázási rekordot állított be a BOME, vagyis a Book of Meme néven futó kriptovaluta.

A Solana egyik decentralizált tőzsdéjéről induló mémcoin alig két nappal az indulása után 1.5 milliárd dolláros nagyságúra nőtt és bekerült a legnagyobb kripto tőzsde kínálatába.

A Binance listázás egyúttal rá is világított arra a buborékra, ami a Solana ökorendszerben kezdett kialakulni.

A hálózaton az Ethereumon 2017-ben látott, ICO mániához hasonló őrület vette kezdetét. Mindenki minden szemetet elkezdett megvásárolni, annak a reményében, hogy majd az általa kiválasztott coin lesz a következő, néhány óra alatt százszoros növekedést elérő kriptovaluta.

Volt is miből válogatnia a szerencsevadászoknak. Az elmúlt héten naponta átlagosan 7800 darab, többnyire értéktelen mémcoin indult el a Solanan, melyek 99.9%-a ugyan azonnal földbe is állt, néhányat azonban, élükön a BOME-al, felkaptak a kereskedők.

Naponta indított új tokenek a Solana blokkláncon

Tekintettel a gyors Binance felvételre, voltak, akik úgy vélték, hogy a BOME esetében nem csak egy “átlagos” shitcoinról volt szó, hanem a háttérben nagyobb szereplők is egyengethették a szerencsés kiválasztott sorsát.

A coin mögött hivatalosan egy Pepe mémeket készítő művész, Darkfarms áll, aki egy pre-sale során 500 Solana-t szeretett volna összegyűjteni egy web3 platform létrehozására. Az aukció végül nem várt sikert aratott, Darkfarms több mint 10 000 SOL-t (több mint egymillió dollárt) kapott a befektetőktől. A feleslegről szavazást indított, a közösség pedig egy kriptovaluta indítását javasolta, így ebből az alaptőkéből indult el a BOME decentralizált kereskedését lehetővé tevő liquidity pool, ami aztán egészen a Binance listázásig növekedett.

Ezzel együtt a Solana is rekordot döntött, a rajta futó decentralizált tőzsdék a hétvégén minden korábbi csúcsnál magasabb, 3.5 milliárd dolláros forgalmat bonyolítottak.

A SOL token iránti kereslet ezzel egyidőben szintén növekedni kezdett, amivel a Solana a 4. helyre lépett a legnagyobb kriptopénzek rangsorában, beelőzve a Binance saját BNB kriptopénzét.

A Solnanának még 28%-ot kellene növekednie ahhoz, hogy a bitcoinhoz hasonlóan megdöntse a 2021-ben elért rekord árfolyamát. Érdekesség, hogy a Solana éppen 4 éve, 2020. március 16-én kezdte meg működését.

Aki hamar lecsapott a BOME-re, nagyot kaszálhatott, de arra, hogy a Solana mémcoinok kereskedése mennyire nem veszélytelen, több elemző is felhívta a figyelmet. Egyikük például kiemelt egy kereskedőt, aki a hétvégén 10 különböző mémcoinnal is próbára tette a szerencséjét, ám végül mindegyiken rajtavesztve, végül 175 000 dolláros mínusszal zárta az elmúlt két napot.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img