A bitcoin bálnák is bevásároltak a múlt héten

spot_img

Biztos, ami biztos alapon, a múlt héten, az utolsó kereskedési napokon a legnagyobb bitcoin tárca tulajdonosok is bevásároltak. Az IntoTheBlock adatai szerint, ezek a tárcák közel 20 000 darab BTC-vel gyarapították állományukat közvetlenül a felezés előtt.

Az 59 000 dollár körüli vásárlás talán hozzá segíthette az árfolyamot, hogy ne zuhanjon a kulcsfontosságú szint alá és ráébreszthette a spot vásárlókat, hogy még nem késő a legnagyobb kriptovalutába beruházni. 

Ez az árfolyamszint azért is fontos, mert ez “alatt kicsivel, az 58 000 dolláros régió jelenti azt a szintet, ami az amerikai ETF-eken keresztül vásárló intézményes befektetők átlagos beszállóját jelenti. Ők az elmúlt hónapokban magabiztosan tarthaták pozícióikat, a piac néhány januári napot leszámítva nem tette próbára őket.”

A múlt hét szerdai, pánikszerű eladás után kezdték el növelni állományukat a legnagyobb bitcoin tárca tulajdonosok. Az IntoTheBlock blokklánc-elemző cég adatai azt mutatják, hogy a bitcoin kínálat legalább 0,1%-át birtokló Bitcoin címek 19 760 BTC-t adtak hozzá péntekig egyenlegükhöz, több mint 1,2 milliárd dollár értékben, 62 500 dolláros átlagárfolyamon.

A legnagyobb bitcoin darabszámmal rendelkező tárcák vásárlásai 2024-ben. A múlt heti vásárlások piros nyíllal jelölve (forrás: intotheblock)

IntoTheBlock szerint történelmileg az ilyen címek felhalmozása gyakran megelőzte a bitcoin árfolyamának emelkedését. Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy az intézményi nagybefektetők nem jeleskedtek a vásárlások terén, sőt, a szerdai napon csekély mennyiségű tőke vándorolt a spot Bitcoin ETF-ekbe. 

Intézményi tőkebeáramlás az elmúlt hetekben (forrás: fairside

A hétvégi emelkedést az izraeli válaszcsapás sem zavarta meg, amitől talán az intézményi befektetők jobban tartottak, mint a bitcoin bálnák. Az emelkedést tehát nagyrészt a spot vásárlásoknak köszönhetjük. (A nagyobb tárcák mozgását, egy regisztráció után itt tudod követni.)

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Bitcoin felezésen túl

/coindesk, into the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img