A Bitcoin felezésen túl

spot_img

A bitcoin árfolyama enyhe emelkedéssel futott neki a hétvégének. A pénteki növekedés leginkább az Izrael és Irán közötti konfliktus rendeződésének volt köszönhető. A beígért, de a jelek szerint további eszkalációt már okozó péntek hajnali izraeli válaszcsapás után a hagyományos és kripto piac is emelkedni kezdett.

A bitcoin helyzetén a konfliktus érdemben nem változtatott. A BTC február vége óta ugyanabban 60 000 – 74 000 dollár közötti régióban mozog.

A sáv alja nem csak ezért tekinthető kulcsfontosságúnak. A kicsivel ez alatti 58 000 dolláros régió jelenti azt a szintet, ami az amerikai ETF-eken keresztül vásárló intézményes befektetők átlagos beszállóját jelenti. Ők az elmúlt hónapokban magabiztosan tarthaták pozícióikat, a piac néhány januári napot leszámítva nem tette próbára őket.

Feketével a bitcoin árfolyama, színessel az ETF vásárlók átlagos beszállóinak alakulása

A hétvégén került sor a 4. felezési eseményre is. A blokk jutalmak 6.25-ről 3.125 BTC-re csökkentek, a bitcoin kibocsátása így a napi átlag 900 BTC-ről 450 BTC-re esett vissza.

Januári indulásuk óta az ETF-ek napi átlag 178 millió dollár értékű bitcoint vásároltak, ami a jelenlegi árfolyamon számítva naponta közel 3000 bitcoint jelent. A kereslet tehát egyelőre messze meghaladja a kínálatot.

A Coinbase a felezéssel kapcsolatban egy rövidfilmet is közzétett, amelyben köszönetet mondott a bányászoknak, hogy a sok technikai, anyagi és jogi nehézség ellenére folyamatosan hozzájárulnak a hálózat működéséhez.

https://twitter.com/coinbase/status/1781398159157006550

A bányászat persze nem jótékony cselekedet, hanem a megfelelő körülmények között végezve egy rendkívül nyereséges üzleti vállalkozás.

Amint arról korábban beszámoltunk, a hétvégén indult el a Bitcoin Runes protokoll is, ami az ezen zajló mintelések miatt jelentősen megdobta a Bitcoin hálózat tranzakciós költségeit.

Bitcoin utalások átlagos költsége

A 100 dollár fölé ugró tx díjak miatt egy rövid időre 100 millió dollár fölé ugrott a bányászok napi jövedelme is, ami rekordnak számít a Bitcoin történetében.

Bányászok átlagos bevétele

A felezések közelében történő bitcoin vásárlás az elmúlt 15 év trendjei alapján alapvetően jó beszállási lehetőséget biztosít, még az ilyenkor esetleg bekövetkező visszaesések ellenére is.

A bitcoin felezési ciklusai

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Bybit: akár 50 dolláros ajándék és egy ingyenes, 500 dollár értékű bitcoin kereskedés az első befizetőknek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img