Kriptopénzügyek | jóváhagyta a hongkongi szabályozó hatóság a spot Bitcoin és Ethereum ETF-eket

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

  • A Binance április 17-én vette fel kínálatába a Omni Network kriptopénzét. Az indítás kapcsán egy airdrop program is indult a váltón, de mielőtt ennek részleteibe belemennénk, lássuk mit is tud az Omni Network.
  • A Binance Akadémia, a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéjének, a Binance-nek az oktatási szárnya bejelentette, hogy több európai egyetemmel karöltve akkreditált online kurzusokat indít. A Web3, kripto és blokklánc technológiát érintő tananyagokat európai felsőoktatási intézmények oktatói dolgozták ki, így a képzések elvégzése mélyreható tudást biztosít az iparág alapjainak megértéséhez.  

Bybit

  • A Bybit április végéig minden eddiginél nagyobb bónusszal várja az új magyar felhasználókat. A kizárólag a Kripto Akadémián elérhető akció részvételi feltételeit itt találod.
  • A Mantle automatizált és hozamcentrikus ethereum stakingre építő ökorendszere megfiatalította a DeFi ágazatot. A projekt 2,3 milliárd dolláros kincstárral rendelkezik és az egyik legnagyobb kripto tőzsdének számító Bybit támogatását is élvezi. A Bybit a Mantle támogatására számos nyereményjátékot indított.

Piaci zanza

  • A bitcoin 10%-os, az altcoinok ennek többszörösét elérő visszaesést szenvedtek el az elmúlt hétvége során. A történtek hátterében egy napok óta húzódó konfliktus állt. 
  • Felgyorsultak az események az amerikai kontinensen kívüli spot Bitcoin ETF-ek  körül. Legutóbb Ausztráliában jelentették be, hogy év közepére várható a Monochrome spot Bitcoin ETF-e. Néhány napra rá szivárogtak ki olyan információk, hogy Hongkongban is jóváhagyhatják hamarosan a spot Bitcoin ETF-eket.
  • A paraguayi törvényhozók új alternatívát vitattak meg az április elején bevezetett általános kriptobányászati tilalom helyett. A tisztviselők most azt mérlegelik, hogy milyen előnyökkel járna az, ha az Itaipu vízerőműből származó felesleges energiát a bányászoknak adják el, ahelyett, hogy Brazíliába és Argentínába exportálnák. 
  • Az Ethereum fejlesztését összefogó Tim Beiko szerint 2024 végén, vagy 2025 elején számíthatunk a hálózat következő nagy frissítésére. A Pectra kódnéven futó projekt neve a két különböző ágon futó, Prague és Electra munkacímű fejlesztések összeolvadásából ered.
  • Hongkongban akár már a jövő héten debütálhatnak a spot Bitcoin és Ethereum ETF-ek a szabályozói jóváhagyást követően. Elemzők szerint, ezeknek az ETF-eknek a hatása csekély mértékű lehet a piac mérete, a befektetői korlátozások és az amerikai piachoz képest kevésbé versenyképes struktúrája miatt. 
  • A norvég kormány új törvényjavaslatot nyújtott be, amelynek célja az adatközponti ágazat szabályozása és a kriptobányászati ​​tevékenységek kiszűrése. A tervezetet a VG, a helyi norvég hírügynökség hozta nyilvánosságra a hét elején. A törvény értelmében a norvég kormány vissza akarja szorítani a bányászati iparágat, és ha szükségesnek látják, tilthatja is azt. 

Jó, ha tudod!

Cointhunter élő stream

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img