Hongkong is a spot Bitcoin ETF-ek útjára lép

spot_img

Felgyorsultak az események az amerikai kontinensen kívüli spot Bitcoin ETF-ek  körül. Legutóbb Ausztráliában jelentették be, hogy év közepére várható a Monochrome spot Bitcoin ETF-e. Néhány napra rá szivárogtak ki olyan információk, hogy Hongkongban is jóváhagyhatják hamarosan a spot Bitcoin ETF-eket. 

Erre nem is kell sokat várnunk, hiszen a  Reuters és a Bloomberg is szinte biztosra veszi, hogy még ebben a hónapban elfogadhatják a városállamban a spot Bitcoin befektetési termékeket. Ha ez bekövetkezik, a szingapúri székhelyű Matrixport szerint a kínai befektetők dollár milliárdokat mozgathatnak majd át a hongkongi tőzsdén jegyzett spot Bitcoin ETF-ekbe a Stock Connect programon keresztül.

A covid idején bevezetett korlátozások, a kínai gazdaság gyengélkedése és a kínai-amerikai feszültségek miatt a hongkongi gazdaság sokat veszített, ezért a hatóságok mindent megtesznek azért, hogy javítsák a város pénzügyi vonzerejét. Ennek tudható be az is, hogy a hongkongi szabályozók felgyorsították a spot Bitcoin ETF-re vonatkozó engedélyezési és nagy általánosságban a kriptobarát szabályozási folyamatokat.

“A hongkongi ETF-ek jelentősége messzemenő, mivel friss globális befektetéseket hozhat, valamint új magasságokba repítheti a kriptovaluták elfogadottságát” – mondta Adrian Wang, a hongkongi Metalpha digitális vagyonkezelő cég vezérigazgatója.

Források szerint négy kínai és hongkongi vagyonkezelő vállalat nyújtott be kérelmet az Értékpapír- és Határidős Bizottsághoz (SFC) a spot Bitcoin ETF-ekkel kapcsolatban. A China Asset Management, a Harvest Fund Management, a Bosera Asset Management és a HashKey Capital hongkongi egységei is a pályázók között vannak. A hongkongi székhelyű Value Partners is  egy spot Bitcoin ETF elindításán dolgozik, de egyelőre nem hozta még nyilvánosságra, hogy beadta-e a kérelmet.

Kapcsolódó cikkek:

A China Asset Management és a Harvest Fund Management hongkongi egységei ebben a hónapban kapták meg az SFC honlapja szerint az engedélyt olyan portfóliók kezelésére, amelyek több mint 10%-ot fektethetnek virtuális eszközökbe. Anyavállalataik a legnagyobb kínai befektetési alapkezelő cégek közé tartoznak, egyenként több mint 1 billió jüan (138 milliárd dollár) vagyont kezelnek. 

Hongkong egyébként 2022 végén hagyta jóvá az első kriptopénz határidős ETF-et. A legnagyobb, a CSOP Bitcoin Futures ETF-en keresztül kezelt vagyon tavaly szeptember óta hétszeresére, körülbelül 120 millió dollárra nőtt.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Irán bosszúja és a kriptopiac reakciója

/reuters, bloomberg, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img