Hongkong is fontolóra veszi a spot Bitcoin ETF elindítását

spot_img

Hongkongból szinte naponta érkeznek a kriptovalutákkal kapcsolatos innovációs hírek. Múlt héten jelentették be, hogy új tokenizációs szabályozási követelményeket hoznak létre. Christopher Hui, a hongkongi pénzügyi szolgáltatásokért és a pénzügyminisztérium felelős államtitkára a hongkongi Fintech Week rendezvényen mondta azt, hogy a hongkongi kormány várhatóan több szabályozási dokumentumot és körlevelet fog kiadni a tokenizált eszközökről, a stabilcoinokról és a kriptovaluta kereskedésről. 

Úgy tűnik, hogy Hongkongban is forró téma lett a befektetők között az esetleges spot Bitcoin ETF-ek engedélyezése helyi és régiós szinten. Legutóbbi információk alapján a hongkongi szabályozó hatóságok fontolóra veszik a közvetlenül digitális eszközökbe fektető tőzsdén kereskedett alapok jóváhagyását. A hongkongi Értékpapír- és Határidős Bizottság vezérigazgatója, Julia Leung a következőket nyilatkozta a Bloombergnek ez ügyben: “Üdvözöljük az innovatív technológiát alkalmazó javaslatokat. Örömmel teszünk egy próbát, amíg a kockázatokat a kezünkben tudjuk tartani. Megközelítésünk eszköztől függetlenül következetes.“.

Az Egyesült Államokhoz hasonlóan Hongkongban is számos határidős kripto ETF-et jegyeztek már. Ezek közé tartozik a Samsung Bitcoin Futures Active ETF, a CSOP Bitcoin Futures ETF és a CSOP Ether Futures ETF. A Futures ETF-ek mintegy 65 millió dollárnyi vagyont vonzottak eddig a térségbe.

Kapcsolódó cikkünk

Hongkong és tágabb értelemben a kriptoipar az ETF-ekben látja a digitális eszközök általános elterjedésének egyik kulcsát, mivel az alapok széles körben elérhetőek lesznek a lakossági befektetők számára is. A bitcoin 2023-as erős teljesítményének egyik vezető tényezője az a növekvő várakozás, hogy a nagy amerikai vagyonkezelők, például a Fidelity és a BlackRock, hamarosan zöld utat kaphatnak az amerikai spot Bitcoin ETF-ek indítására.

Az Egyesült Államokban Gary Gensler vezette Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleten fog múlni, hogy jóváhagyja-e, vagy elutasítja a spot Bitcoin ETF kérelmeket. “A személyzet dolgozik a Bitcoin ETF  beadványokon” – mondta Gensler szűkszavúan pár hete, amikor a spot bitcoin ETF-ek folyamatban lévő felülvizsgálati folyamatáról kérdezték

Gensler nem kívánt nyilatkozni, amikor arról kérdezték, hogy mi lesz a következő lépés a szabályozó hatóság Grayscale kapcsán folyamatban lévő ügyében. Mint ismeretes a Tőzsdebizottság nem fellebbezett a bő más hónappal ezelőtt hozott bírósági ítélet ellen. Az elnök azt sem akarta megmondani az interjú során, hogy az ügynökség esetleg csak egyetlen egy Bitcoin ETF alapot hagyna-e jóvá, vagy mindet egyszerre, egy csokorban. 

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz váltani fiat pénzből. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Még vizsgálja a Bitcoin ETF beadványokat a SEC

/bloomberg, bravenewcoin, yahoo finance/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img