Bitcoin: az időszakos trendek szerint karácsonyig további emelkedés várható

spot_img

A bitcoin múlt heti emelkedése 36 000 dollárig jutott, azóta is ez a szint jelenti a 2023-as csúcs árfolyamot. Bár január elseje óta ez már 125%-os növekedést jelent, az elemzők a következő hetekben további erősödésre számítanak a BTC-től.

A bitcoin októberben mutatott lendületes növekedése az elmúlt két hétben tyúklépésre váltott. Az elemzők mégis  bizakodóan tekintenek az előttünk álló hetek elé, és várják az időszakos statisztikák alapján megfigyelt “Santa Rally” folytatását.

Statisztikák szerint 71% az esélye annak, hogy ha a bitcoin árfolyama az év első 10 hónapjában legalább 50%-kal emelkedik, akkor a karácsonyi ünnepekig még további 65%-ot fog növekedni. A kacifántos megfogalmazás mögött a hagyományos tőzsdei piacokon is alkalmazott időszakos trendek elemzése áll.

A hagyományos piacokon egy nyár végére, ősz elejére eső korrekciót az esetek többségében egy év végi emelkedés szokott követni, amit évtizedes megfigyelések támasztanak alá. A bitcoin esetében hasonló statisztikák felállításába kezdtek a szakemberek, igaz a kriptopiac mindössze 13 évre visszatekintő múltja miatt itt még jóval kevesebb adatpont áll rendelkezésre.

Első sor: a bitcoin árfolyamának emelkedése október végéig. Második sor: a novemberben és decemberben tapasztalt további emelkedés. Harmadik sor: ha a bitcoin növekedése október végéig meghaladta az 50%-ot, akkor az árfolyam még ennyivel emelkedett novemberben és decemberben.

Az analízis készítői szerint, ha folytatódik a rally, akkor a bitcoin az ünnepek előtti héten, december 18-a környékén érheti el a növekedés csúcspontját. A piaci szereplők többsége ekkor néhány hetes pihenőre vonul, ami megakaszthatja a lendületet. Ha beválik a jóslat, addig még izgalmas 6 hét vár a kripto tulajdonosokra.

Az elemzők szerint ha a vizsgált időszakban egy korrekcióra is sor kerülne, továbbra is az elmúlt évek vízválasztójának számító 31 000 – 32 000 dolláros sáv játszhatja majd a főszerepet. Míg korábban abban reménykedtünk, hogy e fölé emelkedjen az árfolyam, most azért kell szorítanunk, hogy egy esetleges visszaesés során is képes legyen felette maradni.

Ha úgy gondolod, hogy most érdemes újból belevágni a kriptózásba, a Binance és a Kripto Akadémia novemberi játékában egy monitort és 600 dollár értékű kereskedési tőkét nyerhetsz. A játékban való részvételhez legalább 50 dollár értékű forgalmat kell bonyolítani a legnagyobb kripto tőzsdén. A kedvező ajánlat csak szerdáig él, utána emelkedik a részvételi feltételek minimuma. További részletek a Binance hivatalos kiírásában, illetve az alábbi cikkben.

Nyereményjáték: monitort és 600 dollár értékű kereskedési tőkét nyerhetsz a Binance és a Kripto Akadémia őszi játékában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img