spot_img

Kriptopénzügyek | aranyat tokenizál a HSBC

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

  • Most nem csak a faleveleket, hanem a Binance által felajánlott nyereményeket is besöpörheted, ha részt veszel a legnagyobb kripto tőzsdével közös őszi akciónkban. A kizárólag magyar felhasználóknak megrendezett játék fődíja egy ultraszéles monitor, ami mellé akár 600 dollár értékű kereskedési tőkét is szerezhetsz. A részvételi feltételeket igyekeztünk úgy meghatározni, hogy ne csak azt aktív kereskedőknek, hanem a hétköznapi kriptósoknak is legyen esélyük a fődíj megszerzésére.
  • A legnagyobb kripto tőzsde jelentősen megemeli a legnépszerűbb kriptopénzek kereskedéséhez szükséges minimum összeget.

Piaci zanza

  • A bitcoin ezer dolláros emelkedéssel vágott neki a novembernek. Ha a mindenszentek rally tovább folytatódik, az árfolyam ismét megvetheti a lábát a másfél éve elhagyott 35 000 – 69 000 dolláros tartományban.
  • Október 24-re virradó reggel magyar idő szerint a bitcoin nagyot ugrott, jó hatezer dollárt szinte “egyik pillanatról a másikra”, legalábbis pár óra alatt. Kétségtelen, hogy a kriptopénzek egészen extrém mozgásokra is képesek, de ez azért még itteni mércével mérve is látványos volt, a kérdés, hogy pontosan mi történt. A háttérben minden bizonnyal a már sokat emlegetett BlackRock ETF-el, ami egyre közelebb kerül az engedélyezéshez, az ezzel kapcsolatos fejlemények hoztak hirtelen optimizmust a piacra.
  • A bitcoin másfél év után ismét áttörte az elmúlt évek kulcs szintjének számító 30 000 dolláros régiót. Ha a jelenleg 34 000 dollár környékén táncoló árfolyam a holnap esedékes októberi zárásig képes lesz megőrizni az elért eredményeket, kedvező előjelekkel futhatunk neki a novembernek.
  • Ez történt ma: elrajtolt a Binance és a Kripto Akadémia közös nyereményjátéka, szüneteltek a kiutalások a Kraken és a Gate.io kriptotőzsdéken és a tokenizálást is szabályozni fogja Hongkong.
  • Magyar idő szerint az éjszakai órákban jelentették be, hogy az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta az FTX igazgatóját.
  • A londoni székhelyű pénzügyi óriás a HSBC, csütörtökön egy olyan platform elindítását jelentette be, amely elosztott főkönyvi technológiát (DLT) használ a páncéltermében tartott arany tulajdonjogának tokenizálására.

Kripto Akadémia kisokos

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img