spot_img

Október havi bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img

Újabb hónap telt el a legutóbbi bitcoinbányászrészvény-jelentésünk óta. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt hetek történései alapján.

Sokak meglepetésére 4%-os emelkedéssel zárta legmedvésebb hónapját a bitcoin. A 2010-ig visszatekintő történelmi átlagok alapján a szeptember messze a BTC leggyengébb, míg az október (és november) a legerősebb hónapjai közé szokott tartozni. A bitcoin múlt heti emelkedése 36000 dollárig repítette az árfolyamot. Január elseje óta ez már 125%-os növekedést jelent, azonban az elemzők a következő hetekben további erősödésre számítanak a BTC-től. A piac nyitását megelőzően a bányászrészvények is ugrásra készen várják a novembert, hiszen, ha a BTC menetel, akkor a bányászrészvények is. 

A hagyományos piacokkal összhangban, az elmúlt 7 hónapban szárnyaló tőzsdék kezdődő gyengesége júliusban a kriptora is átterjed, így a bitcoinbányászrészvényekre is. Összességében elmondható, hogy a bányászrészvények árfolyamának esése a július közepi lokális csúcshoz képest októberben megállt és fordulni tudott. A bányászrészvények többsége követte a BTC októberi emelkedő ármozgását, kiemelkedő növekedést a Cipher Mining részvényei produkáltak (-11,26%), megelőzve a BTC-t is.  

A leglátványosabb erősödést tehát Cipher (-11,26%) produkálta október hónapban (ahogyan az előző hónapokban is), megelőzve hó végén az összes általunk figyelt bányászrészvényt. A Cipher és a BTC (-24,27%) alkotta élbolytól messze leszakadva a Riot Platform (-51,53%), a Cleanspark (-55,90%) és a DMG (-57,33%) részvényei mutatnak utat a többi bányász papírnak. A sötétkékkel jelölt bitcoin teljesítményéhez képest (-24,14%, előző hónapban -39,96%) a bányászcégek papírjai (2022. év elejétől) még mindig nagyobb lemaradásban vannak. Az már biztosan kijelenthető, hogy a 203-as év eleji rallynak köszönhetően fordult a bitcoinbányászrészvények piaca.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2022. január 1-től (szürke dobozban kiemelve az októberi ármozgás)

A grafikon szereplőit megvizsgálva megállapíthatjuk, hogy láthatóan három részre szakadt a mezőny, amit a Cipher Mining, a Riot Platform, a Cleanspark és a DMG vezet. A középmezőny éllovasai közé tartozik a Northern Data (-60,78%), a Bit Digital (-62,94%) és a Canaan (-63,04%). A középmezőny utolsói a HUT 8 (-69,43%), a Marathon (-70,88%) és a Digihost (-72,64%). Az alsóház is két részre szakadt, amelynek a vezető részvényei a SAI.TECH (-89,73%), és az Argo Blockchain (-90,57%). 

A múlt havi Bitcoinbányászrészvény-jelentést itt éred el

Ha megnézzük a bányászpapírok teljesítményét az idei év elejétől, akkor azt is megállapíthatjuk, hogy a Mawson Infrastructure (-50%) részvényei teljesítenek a legrosszabban. Az idei évben a SAI.TECH Global (-49%), a Canaan (-9%) és a Stronghold Digital (-5%) papírjai sem kecsegtetett eddig látható profittal és az Argo Blockchain (11%) teljesítménye is elhanyagolható. A bitcoin (111%) ennek ellenére több bányászrészvényt is megelőz. Közel hatszoros és négyszeres hozamot érhetett el az, aki az év első napjaiban bevásárolt a Cipher Mining és a Northern Data papírjaiból.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2023. január 01-től (szerkesztette: nasmith21/Kripto Akadémia)

Bitcoinbányász ETF-ek és indexek

Valkyrie Bitcoin Miners ETF – WGMI

A bányászokat tömörítő, tavaly indított Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) októberben szintén követni tudta a bitcoin és a bányászrészvények emelkedését. Októberben az árfolyam kétszer is érintette a 8,5 dolláros szintet, ahonnan sikerült elrugaszkodnia, kialakítva a 10,2 dolláros lokális csúcsot. Piacnyitást megelőzően jelenleg 10,55 dolláron áll a bányász ETF papírja a Nasdaq-on. 

A Valkyrie Bitcoin Miners ETF árfolyamának alakulása a kezdetektől, 2022. február 8-tól napjainkig

VanEck Digital Transformation ETF – DAPP

A VanEck Digital Transformation ETF (DAPP) arra törekszik, hogy a lehető legszorosabban kövesse az MVIS Global Digital Assets Equity Index árfolyam- és hozamteljesítményét, amely a digitális eszközök iparágában részt vevő vállalatok teljesítményét hivatott követni. Az ETF-ben az alábbi top 10 szereplő található meg: Coinbase (COIN), Bitdeer Technologies Group (BTDR), Microstrategy (MSTR), Marathon Digital Holdings (MARA), Riot Platforms (RIOT), Block (SQ), Terawulf (WULF), HUT 8 Mining (HUT), Iris Energy (IRIS), CleanSpark (CLSK).

VanEck Digital Transformation ETF (DAPP) árfolyamának alakulása a kezdetektől, 2021. április 14-től napjainkig

MVIS Global Digital Assets Equity Index – MVDAPP

Az MVIS Global Digital Assets Equity Index (MVDAPP) a digitális eszközök iparágának legnagyobb és leglikvidebb vállalatainak teljesítményét követi le. Ez egy módosított piaci tőkeértékkel súlyozott index, és csak olyan vállalatokat tartalmaz, amelyek bevételük legalább 50%-át digitális eszközszolgáltatásokból és termékekből, például tőzsdékből, fizetési kapukból, kriptobányászatból, szoftverszolgáltatásokból, berendezésekből és technológiákból, digitális eszközinfrastruktúrából a digitális eszközök felhasználásából származik. Az index olyan digitális iparági szereplőket tartalmaz, mint például: Coinbase, Microstrategy, Block, Northern Data, Riot Platforms, Applied Blockchain, Galaxy Digital Holdings, Marathon Digital, CleanSpark, Bit Digital, Canaan, Hut 8 mining, Iris Energy, Hive Blockchain Technologies, Bitfarms, Bitdeer Technologies Group, Cipher Mining, Terawulf, Bitcoin Group SE, Bakkt Holdings.

MVIS Global Digital Assets Equity Index (MVDAPP) árfolyamának alakulása a kezdetektől, 2021. február 26-tól napjainkig (forrás: MarketVector)

Kapcsolódó cikkek:

Kriptobányász ​​cégek 2023. november 6-án tőzsdenyitás előtt:

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányász teljesítmények és a “Bicoinbányászindex-jelentésünket“, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz váltani fiat pénzből. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img