NYSE: a legnagyobb hagyományos tőzsdén is bevezethetik a non-stop kereskedést

spot_img

A New York-i tőzsde felmérést végez a piaci szereplők körében, hogy mit gondolnának arról, ha a tőzsde éjjel-nappal működne, hasonlóan a kriptopiacokhoz, amelyek állandóan nyitva tartanak.

A NYSE a világ legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező hagyományos tőzsdéje, a rajta elérhető részvények összértéke meghaladja a 25 000 milliárd dollárt. A tőzsde ikonikus szimbóluma az a harang, aminek megkongatása 1903 óta jelzi a napi kereskedés 9:30-as kezdetét és délután 4 órás végét.

A napi kereskedés végét jelző harang és három kalapácsütés

Bizonyos értelemben a tőzsde már most is állandóan nyitva tart, mert bizonyos feltételek teljesítése mellett a kereskedőknek lehetőségük van a nyitvatartási időn túli kereskedésre, de erre viszont általában csak alacsony forgalom mellett szokott sor kerülni. Ugyanakkor ma már egyre több szolgáltató, például az Egyesült Államokban népszerű Robinhood, vagy a nálunk is elérhető Interactive Brookers kereskedési alkalmazásai is lehetővé teszik, hogy a felhasználók (hétköznap) éjjel is rányomhassanak a vásárlás, vagy eladás gombra.

Az NYSE 1990-ben egyszer már megpróbálta bevezetni a folyamatos nyitvatartást. Akkor a 2000-es évek elejére tervezték a teljes átállást, erre azonban végül nem került sor.

Az éjjel-nappali kereskedés a kriptovaluták térnyerésével vált igazán népszerűvé, bár arról a kirptósok körében is megoszlanak a vélemények, hogy a folyamatos, szünet nélküli pörgés tényleg áldás, vagy inkább átok. Sokan képtelenek emiatt kikapcsolódni és a grafikonok rabjaivá válnak, amiről olykor csak egy szabályos elvonókúra segít őket leszoktatni.

A New York-i tőzsde felmérése egyelőre még tart, a 24/7-es nyitvatartás kapcsán kapott válaszok egyelőre nem ismertek.

Vannak, akik szerint a hagyományos tőzsdék megnyitása a kriptovaluták ingatag természetének megítélésén is változtathat. A kripto piac állandó nyitvatartása sokkal kitettebbé teszi az ágazatot a világban zajló eseményekre, míg a hagyományos tőzsdéken csak hétköznap hétköznap, rendezetten, és általában ugyanazokban az időpontokban lehet számítani a nagyobb mozgásokra és fontosabb bejelentésekre. Ha a hagyományos piacok nyitvatartása a mostani 3-4-szeresére növekedne, valószínűleg az ott tapasztalható ingadozások is nagyobbak lesznek, csökkentve ezzel a két ágazat közti különbséget.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Bybit: akár 50 dolláros ajándék és egy ingyenes, 500 dollár értékű bitcoin kereskedés az első befizetőknek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img