Nvidia AI várakozások és bevásárló bitcoin bálnák

spot_img

Erősen indította a májust a kipto piac. Bár a bitcoin árfolyama a múlt héten lefelé hagyta el az elmúlt két hónapban bejárt sávot, gyorsan visszatért oda, csapdába ejtve a letörésre várakozó shortolókat.

Amint arra egy elemző felhívta a figyelmet, a bitcoin bálnák pénteken több mint 47 000 bitcoint vásároltak, vagyis a rövid időre 60 000 dollár alá eső BTC-t a nagyhalak kedvező beszállási lehetőségként értékelték.

Ebből a szempontból meghatározó lesz az amerikai piacok hétfő délutáni nyitása is, ahol az intézményes és Bitcoin ETF vásárlók először reagálhatnak erre a fejleményre.

Ezen a héten semmilyen fontos gazdasági bejelentésre nem kerül sor a kriptók számára legmeghatározóbb Egyesült Államokban. Az AI coinok kapcsán viszont érdemes lesz észben tartani az Nvidia május 22-én érkező negyedéves pénzügyi jelentését, ami a múltban már több alkalommal is befolyással volt a narratívát képviselő coinok árfolyamára.

Az AI kiemelt kriptós képviselői, például a RNDR és a FET május 1-je óta már 20-25%-kal emelkedtek. A napok óta “csak fel” üzemmódban lévő kriptopénzekbe ezen a ponton belevenni már kockázatos lehet, de egy esetleges korrekció során mindenképp érdemes lesz követni az általuk adott reakciókat.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img