A Vodafone SIM kártyákba integrálná a kripto tárcákat

spot_img

A telekommunikációs óriás összekötné a kriptotárcákat és a digitális ID-t az okostelefonhasználattal a SIM kártyák által.

A Vodafone telekommunikációs szolgáltató feltett szándéka, hogy a blokklánc technológiát közelebb hozza okostelefont használó ügyfeleihez azzal hogy SIM kártyáiba integrálja a kriptotárcákat.

A Yahoo Finance Future Focusnak adott közelmúltbeli interjújában a Vodafone Blockchain vezetője, David Palmer kifejtette a vállalat azon terveit, hogy integrálja a blokklánc technológiát az okostelefonok SIM-kártyáiba:

„2030-ra várhatóan több mint 20 milliárd mobiltelefon fog üzemelni, amelyek közül sok okostelefon lesz. […] Arra összpontosítunk tehát, hogy összekapcsoljuk a SIM-kártyákat a digitális identitással, összekapcsoljuk a SIM-kártyákat a blokkláncokkal, és a SIM-ekben található kriptográfiai megoldásokat fogjuk használni ehhez az integrációhoz.”

Palmer részletesen kifejtette az általa bemutatott számadatokat, és kijelentette, hogy 2030-ra körülbelül nyolcmilliárd okostelefont használnak majd, és előrejelzése szerint a kriptotárcák száma 5,6 milliárdra emelkedik ugyanebben az időkeretben, ami a Földön élő emberek kb 70%-át jelenti.

A Vodafone Csoportnak mozgalmas 2024-ben volt része. Amint arról a Cointelegraph még januárban beszámolt, a vállalat 10 éves stratégiai partnerséget kötött a Microsofttal, hogy a generatív mesterséges intelligencia (AI) szolgáltatásokat eljuttassák a Vodafone ügyfeleihez.

A megállapodás bejelentésekor a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella kihangsúlyozta, cége mesterséges intelligencia-technológiái egy teljesen új világ építéséhez járulnak hozzá, és kijelentette, hogy „az AI új generációja hatalmas új lehetőségeket nyit meg minden szervezet és iparág számára szerte a világon”.

Nem ez az első alkalom továbbá, hogy egy vállalat a mobiltelefon-technológiát a blokklánccal kombinálja. Az amerikai VaultTel startup még 2019-ben bejelentette, hogy olyan fizikai tárcát szeretne létrehozni, amelyet egy okostelefon SIM-nyílásába lehet helyezni.

Úgy tűnik, mára a legnagyobb cégek váltak a legfőbb érdekeltjeivé annak, hogy a blokklánc technológiát mainstreammé tegyék. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a központi banki digitális valuták (CBDC) is centralizált blokkláncokra fognak épülni. Ne legyenek illúzióink, sem a Vodafone, sem a BlackRock nem az emberi szabadság és jólét fokozása érdekében kívánják ezeket a technológiákat mindenki számára elérhetővé – majd később valószínűleg szükségszerűvé – tenni.

Tokenizált eszközalapot hozott létre a BlackRock

 

A centralizált blokkláncok és a digitális ID használata a karbon kredit, és/vagy esetlegesen a kínaihoz hasonló szociális kredit rendszerrel vegyítve olyan jövőt vetít előre, amiben az emberi szabadságjogok fokozottan csorbulni fognak. Természetesen mindezt a kényelem és a biztonság jegyében tálalják nekünk. A feladatunk, hogy átlássunk ezeken a folyamatokon, és a lehetőségeinkhez mérten ellenálljunk nekik.

Ehhez az ellenálláshoz egy nagyon fontos lépés a pénzügyi tudatosság, és egy független, stabil egzisztencia kiépítése. Éppen ezért az olyan makrotrendek sikeres meglovagolása jól megválasztott befektetésekkel, mint amilyen a kriptoipar is egy kulcs lehet az ilyen függetlenség kiépítéséhez.

/CoinTelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img