A Bitcoin erősebb, mint valaha

spot_img

A Bitcoin hosszú távú trendmutatói – a 200 napos és a 200 hetes mozgóátlagok – a valaha volt legmagasabb szinten állnak. Anthony Pompliano szerint a BTC erősebb, mint valaha.

A Bitcoin 200 napos mozgóátlaga all time high-on, 50 178 dolláron áll. Ez egy kulcsfontosságú technikai mutató a Bitcoin hosszú távú trendjeinek előrejelzéséhez, és jelenleg meglehetősen pozitív hosszú távú kilátásokkal kecsegtet.

A mutató május 6-án érte el csúcsát a BuyBitcoinWorldwide szerint, amikor a Bitcoin felépült a felezés utáni árzuhanásból, amely egészen 56 800 dollárig esett.

A 200 napos egyszerű mozgóátlag (SMA – Simple Moving Average) összeadja a Bitcoin záróárát az utolsó 200 napon, és elosztja 200-al, hogy kiegyenlítse a rövid távú áringadozásokat, ezáltal a kereskedők és elemzők számára hosszú távú trendmutatóként szolgáljon.

Amikor a BTC-árak e mutató felett forognak – ahogy most is –, az általában azt sugallja, hogy a hosszú távú trend felfelé mutat (tehát bullish), míg az ellenkezője a helyzet, amikor az árak a 200 napos mozgóátlag alá esnek.

A CNBC Squawk Box című műsorában május 6-án a Bitcoin maximalista Anthony Pompliano megjegyezte, hogy a 200 napos mozgóátlag először lépte át az 50 000 dollárt.

„Hosszú távon a Bitcoin továbbra is felfelé ível, attól függetlenül, hogy az árfolyam napi szinten igen volatilis.”

“Ne ringasson álomban azonban, hogy a Bitcoin épp oldalaz. A Bitcoin hosszú távú kilátásai erősebbek, mint valaha” – fogalmazta meg X-bejegyzésében ezután.

A Willy Woo nevű elemző WooCharts modelljei szerint a 200 hetes mozgóátlag, ami jóval hosszabb távú trendindikátor, szintén történelmi csúcson, valamivel több mint 34 000 dolláron áll, még inkább megerősíti, hogy az éves trendkilátások mennyire bullish-ak.

A Bitcoin árfolyama október közepén lépte át a 200 hetes mozgóátlag szintjét, és azóta is e fölött van. A spot piaci árak jelentősen magasabbak továbbá, mint a realizált ár (RP) mutatója, amely 29 000 dollár körül van. Az RP az összes Bitcoin értékének mértéke azon az áron, amelyet a láncon belül utoljára lebonyolítottak, osztva a forgalomban lévő BTC-k számával és egy másik hosszú távú trendmutatóval.

A rövidebb távú, 50 napos mozgóátlag azonban kissé visszaesett az április közepén elért csúcshoz képest, mivel a BTC leesett a március közepi all time high-áról.

Pompliano azt is megemlítette, hogy a GrayScale spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap május 3-án tette tapasztalra első beáramlását mióta ETF-ként üzemel.

Az alap 63 millió dolláros beáramlást ért el, miután több mint 17,5 milliárd dollár nettó kiáramlást tapasztalt, amióta trösztből azonnali ETF-vé alakították át január közepén – köszönhetően a 1.5%-os kezelési költségeknek, ami jelentősen magasabb volt, mint a többi ETF esetében.

A lendület pedig folytatódott. A Farside Investors előzetes adatai szerint április 6-án az alap ismét kisebb beáramlást könyvelhetett el: 3,9 millió dollárt.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/CoinTelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img