Nincs kezem, nem tudok csalni (volt keze és csalt)

spot_img

Megihlette az embereket a múlt heti anyukázós történet, így az élő közvetítésben indított mémcoinok akár egy újabb trendjévé is válhatnak a kriptopiacnak.

A live streames kriptók lényege, hogy a közvetítő létrehoz egy kriptovalutát, majd leül a kamera elé és annak reményében csinál, vagy ígér valamit, hogy az embereknek az tetszeni fog és ezért elkezdik vásárolni a kirpotpénzét.

Lényegében ugyanaz a történet, mintha valaki egy webcames szolgáltatáson keresztül kínálná a bájait, csak itt az emberek nem egy harmadik félnek, például a webcames közvetítést biztosító szolgáltatónak fizetnek, ami jutalékot von le a modell műsora után, hanem közvetlenül a képernyőn látható szereplőnek, aki a saját maga által létrehozott kriptopénzt eladva tud bevételre szert tenni.

Míg a bevezetőben említett esetben valaki az anyukája bájaival próbálta a saját kriptopénzének értékét feljebb tornászni, egy újabb, valahol a vicces és szánalmas határán mozgó próbálkozás során egy látszólag testi fogyatékkal élő ember indított közvetítést, amin ő volt látható, egy táblával a nyakában, amin egy kriptovaluta (HANDS) neve állt.

Ha valaki rákeresett, egy rövid leírást találhatott, ami egyetlen mondatból állt: “Nincs kezem, nem tudok csalni.”

A szöveg arra utalt, hogy az illető nem tudja váratlanul eladni a saját kriptopénzét, hiszen nincs is keze, amivel megnyomhatná az eladás gombot, ezért nyugodtan vásároljon mindenki, mert annak az értéke csak emelkedni fog.

És a nézők elkezdték venni a Hands (Kezek) nevű coint.

Nyilván senki sem gondolta, hogy ez az egész egy komoly próbálkozás lesz, a mém coinok lényege éppen az, hogy egyre retardáltabb dolgokkal kockáztassanak pénzt az emberek. Épp úgy mint amikor szembe megy egymással két autó és csak a sofőrök elszántságán múlik, hogy ki rántja előbb félre a kormányt.

Itt a nézők és a közvetítők játszák le egymás között a csibe futamot. Egy vásárló arra spekulálhat, hogy megveszi a közvetítő kriptopénzét és drágábban adja majd el annak, aki utána érkezik és később kapcsolódik be a műsorba, ugyanakkor azzal is számolnia kell, hogy a közvetítés bármikor véget érhet, vagy a közvetítő maga is eladhat egy nagyobb mennyiséget a saját kriptopénzéből és ezzel a földbe is döngölheti az árfolyamot.

A Hands esetében végül az utóbbi történt. A kezek nélkül álldogáló szereplő hirtelen megmozdult és eladott a saját kriptovalutájából. A nyeresége 7 SOL, nagyjából 900 dollár (~350 000 Ft) volt, ami nem rossz egy ilyen pár perces mutatványért, de valószínűleg ennek a többszörösét is elvihette volna, ha kicsit türelmesebb.

A mozdulatról készült felvételt sokan megosztották, és az ezzel kapcsolatos beszélgetésekben (csalás, nem csalás) felszínre került az a régi történet is, amit valaki még évekkel ezelőtt osztott meg. A történet főszereplője arról mesélt, hogy egy erotikus weboldal mentette meg attól, hogy ellopjanak tőle több tízezer dollárnyi kriptopénzt. Az alapfelállás az volt, hogy kripto tőzsdékhez és tárcáihoz rendelt email címéhez egy szexoldalhoz tartozó regisztráció is volt.

Emberünk egy nap figyelmezetést kapott a Pornhubtól, hogy valaki egy másik országból lépett be a fiókjába. Ez alapján egyből tudta, hogy baj van, és azonnal megváltoztatta az ugyanehhez az email címhez rendelt kriptós belépési azonosítóit. Pár perccel később meg is érkeztek a kripto tőzsdék figyelmeztető üzenetei, hogy valaki sikertelenül próbált belépni a fiókjaiba. Ha a hacker először a tőzsdékre lép be, valószínűleg kifosztja az áldozatot, de mivel a pornót választotta, leleplezte magát és esélyt adott neki a menekülésre.

Bár senkinek sem ajánlanánk, hogy szexoldalakra regisztráljon a kriptós email címeiről, néha tényleg csak a legváratlanabb húzások menthetik meg értékeinket egy illetéktelen hozzáféréstől.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Ismét Blockchain Budapest konferencia – 25% kedvezmény a jegy árából

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img