Praktikus eszközök, amikkel jobb kripto-befektető lehetsz

spot_img

Ebben az anyagban bemutatunk néhány praktikus eszközt a kriptopénzek piacán, amikkel vagy direkt bevételre tehetsz szert, vagy hatékonyabbá teheted a tájékozódásodat ezen a területen!

Azért érdemes megismerned ezeket az eszközöket, mert túljutottunk a felezésen, a papírforma szerint a következő egy-másfél év erős lehet a piacon!

Airdropok

Earn.fi

Az airdropok fontos részét képezik a kriptopiacnak általában, de 24 során különösen nagy jelentőségük van. Sokan szeretnének elsők között hozzájutni egy-egy friss tokenhez, viszont nem mindig egyértelmű, pontosan hol találhatunk rá ezekre a lehetőségekre. 

Az Earn.fi pontosan ebben segít, egy “airdrop-vadász” oldalról van szó, beírod a tárcád címét, az oldal előnye, hogy sok különböző lánccal működik, Ethereum, Polygon, BSC, egyebek. Fontos tudni, hogy a Solana és a Flow nem tartozik a szemlézett láncok közé.

Az Earn.fi átdob a https Bankless oldalára, az airdropok szempontjából ezen az oldalon ugyanaz a lényeg. Mindkét platform az ígéri, hogy átlagosan 6-700, vagy akár 800 dollárnyi airdropot is talál.

Egy próbát mindenképp megér mindkettő, nézzetek rá. Az biztos, hogy a modell valid, hiszen tengernyi airdrop van a piacon, a “not-claimed”, vagyis a nem kért, ha úgy tetszik beragadt airdropokat lehet találni. Hiába nagy az érdeklődés, a kereslet-kínálat egymásra találása itt sem lesz tökéletes, ez adja a létjogosultságát ennek a modellnek.

DeFi Lama

A DeFi Lama-ról fogunk még beszélni, hiszen több szempontból is érdemes ismernünk, hiszen rengeteg hasznos információval szolgál. Az aidropok terén sincs ez másképp, ha felmentek a defilama.com/airdrops oldalra, hosszú listában sorakoznak azok a projektek, amik airdropokat indíthatnak. A feltételes mód fontos, hiszen a listán szereplő projektek nem mindegyik futtat, vagy fog futtatni airdropot, viszont a lehetőség adott, érdemeg tudni erről a listáról.

SCAM Alert

De az airdropok után most evezzünk át némiképp más, mégis szorosan összefüggő vizekre, ha van valami, amiért nem kell a szomszédba menni a kriptopénzek piacáról, akkor azok a scam-ek. 

Tengernyi a csalás, ez alól nyilvánvalóan a DeFi szektor sem kivétel. De fontos hozzátenni, hogy nem a rugpullok és egyéb scam-ek jelentik az egyedüli veszélyforrást, a hackelés is egy permanens veszélyforrás. 

Pontosan ebben segít a Rekt Database, a De.Fi egyik fontos szolgálatása. Kereshető listában látod a különböző kálváriákat, beszédes a kumulatív érték, az elvesztett, pontosabban ellopott és visszaszerzett összesített vagyon közel 80 milliárd dollár az elmúlt évek során.

A lényeg a lényeg, érdemes tudnotok erről az oldalról, mert egyáltalán nem árt, ha ellenőrzésképp ránéztek, mielőtt mélyebben is elkezdenétek foglalkozni egy-egy projekttel.

Összehasoníltó-elemzés

Artemis

Ez a platform tök praktikus áttekintési lehetőséget ad, nem ez a legkomplexebb kripto-elemző eszköz a piacon, viszont van egy szintén nem egyedi, de vizualitásában mindenképp említést érdemelő sajátossága. A bitcoin, az arany, az éter, a NASDAQ egyetlen, ábrán, így tök szépen összehasonlíthatod a hozamokat, szépen kirajzolódik a bitcoinban rejlő óriási lehetőség.

De ez csak a bemelegítés, az Artemis ennél sokkal többet nyújt, a közös pont a különböző vetületek elemzésében az összehasonlítás. 

Ha például két, vagy több blokklánc tokenje között hezitálsz, az Artemis segíthet abban, hogy nyers, elfogulatlan, technokratikus összevetésen keresztül megítélhessük, melyik lánc teljesít jól, melyik kevésbé, legalábbis egymáshoz képest.

Megnézhetjük például a napi aktív címek számát, a napi tranzakciószámot és egyebeket, szépen kirajzolódnak az erőviszonyok az egyes láncok között.

De ugyanez igaz a különböző DEX-ek kereskedési volumenére, az egyes láncok tranzakciós díjaira, a market cap-re is. Persze ezeket az információkat sok helyről össze lehet szedegetni, az Artemis viszont tök király abban, hogy nagyon könnyen átlátható, és könnyen módosítható grafikonokat kínál.

Fundraising

Ha van valami, aminek igazán nagy jelentősége van ezen a területen, akkor az az összegyűjtött tőke mennyisége. Természetesen ha egy induló projekt sok tőkét szed össze, az még önmagában nem lesz garancia a sikerre, de legyünk őszinték, jó jel, ha egy fundraising jól sikerül az indulásnál.

Ebben is segítségünkre van a DeFi Lama, hiszen a Raises aloldalukon jól áttekinthetőek az egyes DeFi projektek, összegyűjtött tőke szerint listázva. De még csak nem is az összeszedett tőkemennyiséget, hanem a konkrét befektetőket is tekinthetjük, ez külön értéke az oldalnak. 

Ráadásul ha kiválasztunk egy konkrét befektetőt, hihetetlen részletességgel láthatjuk a befektetéseik részleteit, a cél-projekteket, rengeteg egyéb részletet.

Ennek azért van nagy jelentősége, mert ha kellő türelemmel böngészed ezeket az adatokat, akkor a saját befektetési döntéseidet is bölcsebben hozhatod meg.

Staking Rewards

Az airdrop mellett egy másik fontos narratívát jelentik a stake-elési szolgáltatások, sokan szeretnék tudni, pontosan hol, milyen feltételekkel, és legfőképp milyen hozamokkal tudnak stake-elni, pontosan ebben segít a sakingrewards.com. 

Áttekinthető és könnyen használható felület, ráadásul egy demo-stake eszközzel is rendelkezik, megadhatjuk, melyik melyik láncban gondolkodunk, az összeget, amit stake-elni szeretnénk, naprakész információt kapunk arról, hogy hol-mennyit kapnánk, naponta, hetente, havonta és évente.

Rengeteg praktikus eszköz van még a  piacon, ez még csak az első rész volt, folytatjuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img