EMCD P2P platform: kriptovaluta vásárlása és eladása KYC nélkül

spot_img

Az egyik legnagyobb bányászati pool, az EMCD elindította saját P2P platformját kriptovaluták vásárlására és eladására, amely fokozatosan bővíti felhasználói bázisát.

Az EMCD több mint hat évvel ezelőtt alakult, és meglehetősen gyorsan a világ legnagyobb hét bányászati poolja közé került, Kelet-Európa legnagyobb kriptovaluta bányászati szolgáltatásává válva. 2022-re az EMCD ökoszisztéma már tartalmazta a kriptovaluták bányászatára, tárolására, megsokszorozására és kereskedelmére szolgáló termékeket. Az egyik legújabb indított szolgáltatás a kriptovaluták vásárlására és eladására szolgáló P2P platform volt. Vizsgáljuk meg részletesebben a lehetőségeit.

KYC nélküli P2P csere

Az EMCD P2P platformját a webhelyen vagy a mobilalkalmazáson keresztül használhatja. Mindkét esetben a platform használatának megkezdéséhez ugyanazokat a lépéseket kell követnie.

Regisztráció: A meglévő ajánlatok megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni. Azonban hirdetés elhelyezéséhez vagy cseréhez be kell lépnie a fiókjába vagy új fiókot kell regisztrálnia. Bejelentkezhet Google-fiókkal vagy megadhat egy e-mail címet és jelszót. Nem szükséges személyazonosságot igazolni, csak a telefonszámot kell megadni.

Csere: A regisztráció után bejut a személyes fiókjába, ahol megtalálhatóak az Ügylet és Történet szakaszok. Ezután két lehetőség van kriptoeszközök vásárlására vagy eladására: kiválaszthat egy meglévő ajánlatot az Ügylet szakaszban vagy létrehozhat saját ajánlatot a Saját ajánlatok – Ajánlat létrehozása gombok megnyomásával.

Például, ha bitcoint szeretne vásárolni rubelért. Az „Én eladom” mezőben adja meg a BTC-t, az „Én kapom” mezőben az USDT-t, és az „Eladási összeg” mezőben adja meg a költeni kívánt rubelösszeget. Ezután rendezheti az ajánlatokat a fizetési mód szerint – választhat a listából egy megfelelő bankot, banki átutalással vagy az SBP rendszeren keresztüli fizetési lehetőséggel.

Ezután válassza ki a megfelelő ajánlatot, nyomja meg a „Vásárlás” gombot. Ezt követően a rendszer kéri, hogy erősítse meg a telefonszámot, ha ezt korábban nem tette meg. Adja meg a számot, kap egy SMS-t kóddal, erősítse meg a számot a webhelyen, és ismét nyomja meg a „Vásárlás” gombot. Erősítse meg a vásárlás összegét a megfelelő mezőben, és lépjen az ügylet oldalára.

Várja meg az ügylet megerősítését az eladótól, és kövesse a képernyőn megjelenő további utasításokat. A fizetés beérkezése után a másik félnek meg kell erősítenie az összeg beérkezését, és a kriptovaluták automatikusan átutalásra kerülnek a számlájára. Innen kivonhatja azokat a pénztárcájába vagy megnyithatja a Coinhold-ot, amely évi 14%-os hozamot biztosít.

Az EMCD P2P platform főbb jellemzői

  • KYC hiánya: Az ügyletek végrehajtásához nem szükséges személyazonosságot igazolni és ellenőrzésen átesni. A regisztrációhoz csak e-mail cím szükséges, az ügyletekhez pedig megerősített telefonszám.
  • Biztonság: Az ügylet végrehajtásakor az összegek a rendszerben zárolásra kerülnek a teljes befejezésig. Ha problémák merülnek fel (a másik fél nem utalta el a pénzt, vagy nem megfelelő összeget utalt), vitát lehet nyitni, amelyet a szolgáltatás támogatási csapata a lehető leggyorsabban rendez.
  • Támogatott eszközök: 2024 júniusától az EMCD P2P platformján keresztül lehet BTC, ETH, LTC, BCH, DASH, ETC, DOGE, USDT és USDC vásárolni vagy eladni. A támogatott fiat valuták között szerepel az orosz rubel, az ukrán hrivnya, a kazah tenge, az indonéz rúpia, a grúz lari, és a hónap végéig hozzáadásra kerül a török líra és az euró.
  • Fizetési módok: A fizetési módok között népszerű bankok találhatók, továbbá támogatott a Gyors Fizetési Rendszeren (SBP) keresztüli és a banki átutalás.
  • Működési sebesség: A kártyára történő kifizetés átlagosan 15 percet vesz igénybe. A szolgáltatás csapata szerint néha előfordulnak rendkívüli helyzetek, amikor ez az idő 30 percre is nőhet, de ez ritka. Az ügylet végrehajtása a platformon általában körülbelül öt percet vesz igénybe, azonban ez az idő az eladótól és a vásárlótól függ, és akár két óráig is tarthat.
  • Díjak: Az ügyletek során 1% díjat számítanak fel, amely teljes egészében az ajánlat készítőjére, az eladóra hárul.
  • Támogatás: Ha problémák merülnek fel a P2P cserével kapcsolatban vagy valami nem világos a szolgáltatás működésében, segítséget kérhet az EMCD munkatársaitól. Kérdést tehet fel a Telegram közösségi csevegés megfelelő szálában, írhat a támogatási csevegésben, vagy üzenetet küldhet a webhely támogatási ablakában. Kapcsolatfelvételkor a felhasználó azonnal egy élő személlyel lép kapcsolatba, ami felgyorsítja a felmerülő problémák megoldását.
  • Közösség: Az EMCD létrehozott egy csevegést a szolgáltatás felhasználói számára, ahol bármilyen, az iparági eseményekkel kapcsolatos témát meg lehet vitatni, valamint tanácsot kérni. Például a „Nagyterem” részben gyakran szó esik a bányászatról és a kriptovalutákkal való pénzkeresetről, és az EMCD csapata időnként nyereményjátékokat szervez. A „P2P, valuta csere” témában elhelyezheti saját kriptovaluta vásárlási/eladási hirdetését, a „Technikai frissítések” részben pedig figyelemmel kísérheti a szolgáltatás működéséről szóló információs üzeneteket. 2024 júniusában a csevegésben közel 8000 ember volt, és a közösség meglehetősen aktív – a különböző szálakban folyamatosan új üzenetek jelennek meg.

Következtetés

A platform működését egy nagy bányászati pool és bányászati szoftverfejlesztő támogatja, valamint a kriptovalutákkal való munka termékeinek ökoszisztémája. Érdekes lehetőség az évi 14%-os hozam elérése a Coinhold termék keretében, amely jó alternatíva lehet a nagy tőzsdék staking programjainak. A platform orosz joghatóság alá tartozik, de a felhasználóit jelenleg nem korlátozzák a nemzetközi szankciók hatásai. Az EMCD P2P platform egy alternatíva mind az orosz piacról kivonult központi tőzsdék P2P szolgáltatásaihoz, mind pedig azokhoz, amelyek továbbra is működnek Oroszországban.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img