Kripto tőzsdét indít a Sony

spot_img

Egy sajtóközlemény szerint hamarosan kripto tőzsdét indíthat a Sony. A vállalat egy nagyobb felvásárlás során szert tett egy japán állami licensszel rendelkező tőzsdére, ami a Sony Group részeként kezdheti újra működését.

A Sony felvásárolta a digitális eszközkezeléssel foglalkozó Amber Japant, amit korábban egy nagybefektetői konglomerátum tagjainak (Fenbushi, Temasek, Sequoia, Pantera, Tiger Global, Coinbase) több száz millió dolláros támogatását élvezte.

Az Amber korábban a japán DeCurret nevű kripto tőzsde felvásárlásával és annak Amber Japan-ra való átnevezésével szeretett volna belépni a helyi piacra, a platform azonban szoros kapcsolatokat ápolt az FTX-el, így annak csődje végül keresztbe tett a terveiknek.

Ugyancsak az Amber tulajdonában állt az a WhaleFin nevű kereskedési platform, ami most szintén a Sony tulajdonába került.

A Sony a WhaleFin és a DeCurret már meglévő infrastruktúráját és licenszeit felhasználva tervezi elindítani saját kripto tőzsdéjét, ami közleményük szerint S.BLOX néven fog elindulni.

Az S.BLOX a Sony Group más tagjaival együttműködve tervezi bevezetni és később bővíteni kriptós szolgáltatásait. Az indulás előtt az alapot nyújtó régi kereskedési platformok felülete egy teljes megújuláson fog keresztül esni és egy saját mobilos alkalmazást is kap, hogy megfeleljen a kor elvárásainak.

A Sony az elmúlt években több lépést is tett, hogy nyisson a kripto piacok felé. Ezek közé tartozik az immár 1.5 éve tartó együttműködésük a japán Startale Labs nevű fejlesztő céggel, amit azzal bíztak meg, hogy létrehozzák a Sony saját blokkláncát. Az S.BLOX indulásával kapcsolatos fejlesztési munkálatokat szintén a Startale fogja elvégezni.

A Sony 2023 márciusában az “NFT-keretrendszer a digitális eszközök videójátékok és videójáték-platformok közötti átviteléhez és használatához” elnevezésű szabadalmát is levédette, ami arra utal, hogy hosszabb távon ők is számolnak a web3 alapon működő alkalmazások elterjedésével. Az elmúlt években több más nagy játékkiadó és világmárka, többek között az Ubisoft az Epic Games, az Electronic Arts, a Nike és az Adidas is hasonló törekvésekről adott hírt.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img