Letartóztatták a Crypto.com jogi megfelelőségért felelős biztosát

spot_img

Letartóztatták és bíróság elé állították a Crypto.com európai, máltai székhelyű leányvállalatának (Foris Dax MT Limited) jogi megfelelőségi biztosát. A 33 éves Jose Luis Alonso Melchort azonnal elbocsátotta a kripto tőzsde.

A Malta Today szerint Melchort eredetileg azért rúgták ki, mert a Crypto.com felfedezte, hogy nem hajtott végre egy bírósági lefoglalási végzést, és erről értesítette a lefoglalásra kijelölt Crypto.com számla tulajdonosát is. Melchor ezután állítólag több levelet is küldött munkaadójának, melyekben azzal fenyegetőzött, hogy üzleti titoknak minősülő információkat hoz nyilvánosságra, ha a Crypto.com nem fizet ki neki 44 000 eurót.

Melchornak összesen kilenc vádponttal kell szembenéznie, beleértve a közszolgálati minőségében elkövetett mulasztást, személyes adatokkal való visszaélést és zsarolást. A bíróság az ügyészek kérésére jóváhagyta Melchor 2 millió eurós vagyonának befagyasztását és a szökés kockázatának veszélye miatt elutasította az óvadék ellenében való szabadlábra helyezését.

“Továbbra is teljes mértékben együttműködünk a bűnüldöző hatóságokkal, de a folyamatban lévő ügyről nem kívánunk további nyilatkozatot tenni.” – mondta egy lap megkeresésére a Crypto.com képviselője.

A Crypto.com idén májusban adott hírt arról, hogy felhasználóinak száma elérte a 100 millió főt. Bár márciusban be nem jegyzett pénzügyi szolgáltatások biztosítása miatt közel 3 millió eurós bírságot kellett fizetnie Hollandiában, júniusban VASP, azaz virtuális pénzeszközök kezelésére alkalmas engedélyt szerzett Írországban. A Crypto.com korábban Szingapúrban, Franciaországban, az Egyesült Arab Emírségekben, az Egyesült Királyságban, Dél-Koreában, Ausztráliában, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Cipruson, a Kajmán-szigeteken és az Egyesült Államokban szerzett az általa nyújtott szolgáltatásokhoz részleges, vagy teljes hozzáférést lehetővé tevő licenszeket.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img