Lezárult a tőzsdefelügyeleti vizsgálat: mégis törvényes volt a Binance saját BUSD stabilcoinja

spot_img

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) lezárta a Paxos, a Binance USD (BUSD) stabilcoin kibocsátójának vizsgálatát anélkül, hogy bármilyen végrehajtási intézkedést javasolt volna – mondta el Jorge Tenreiro, a hatóság kripto eszközöket felügyelő egységének helyettes vezetője egy Fortune-nek adott interjúban. Az esemény fontos fejlemény lehet a stabilcoinok jövőbeli szabályozását illetően.

A SEC beavatkozása előtt a BUSD jelentős szereplő volt a stabilcoin piacon. A BUSD a harmadik legnagyobb stabilcoin volt, körülbelül 16 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezett.

A SEC vizsgálata 2023 februárjában kezdődött meg a BUSD ellen, amikor a Paxos egy  “Wells-értesítést” kapott a hatóságtól, ami arra utalt, hogy a SEC perelni kívánja a Paxost, azzal vádolva, hogy a Binance-el közösen kibocsátott BUSD-t be nem jegyzett értékpapírként hozta forgalomba. A felügyelet lépése arra késztette a Paxost és a Binance-et, hogy leállítsák az új BUSD tokenek kibocsátását és kivonják a már meglévő 16 milliárdos készletet a forgalomból.

A Paxos jogi okokból együttműködött a hatósággal, de mind ő, mind a Binance következetesen fenntartotta, hogy a BUSD nem tartozik a szövetségi értékpapír-törvények hatálya alá és minden jogszabálynak megfelel.

Mint utóbb kiderült, igazuk volt. A felügyelet nem talált semmit, amivel ez ügyben eljárást indíthatott volna velük szemben. A SEC agresszív hozzáállásának ellenére, a további intézkedések elhagyása precedenst teremthet, és a jövőben segítheti a hasonló kripto eszközökre vonatkozó szabályozási kérdések megválaszolását.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img