A traderek szerint akár $60 000ig is eshet a Bitcoin

spot_img

A Bitcoin ismét erősen lepattant a $70 000-os ellenállási szintről, ami akár a $60 000-os támasz újrateszteléséhez is vezethet az elkövetkező napokban.

BTC árfolyam nem képes megtartani a kulcsfontosságú támaszt

A tegnapi nap folyamán erős volatilitást láthattunk, amikor a Bitcoin először $70,000-ig emelkedett, azonban nem tudta megtartani ezt a szintet, helyette majdnem 6%-os esést produkált néhány óra alatt.

A Cointelegraph beszámolója szerint, az áresés során 2 milliárd dollár értékű BTC-t értékesítettek egy USA kormányához köthető tárcából. 

Ahogy arról korábban mi is részletesen írtunk, ez a tranzakció ellentétben áll Donald Trump azon ígéreteivel,  miszerint a Bitcoint stratégiai tartalék építésére használják, és ez érthető módon fokozta a volatilitást a piacon a negatív irányba.

William Clemente, a Reflexivity kriptoelemző cég társalapítója, a tranzakció időzítését “nem véletlennek” nevezte. 

X-en közzétett posztjában rendkívül optimistán így fogalmazott: „Egy kis további rövid távú kisöprés és nyári oldalazás, majd valószínűleg csak felfelé” 

Keith Alan – a Material Indicators nevű kereskedőket segítő indikátorokat fejlesztő platform társalapítója – erre válaszként kifejtette, hogy reméli, a bikák képesek lesznek helytállni és megvédeni az emelkedő trendvonalat a napos charton.

További X kommentjében úgy fogalmazott, hogy a 70 ezer dollárnál magasabb szintek, mint a $72,000 és a felettiek, attól függnek, hogy a bikáknak sikerül-e először a 2021-es korábbi $69 000-os történelmi csúcsot szilárd támaszszá alakítaniuk, a jelenlegi ellenállási szintből.

„Ez az az a magasabb csúcs, amelyet a bikáknak be kell venniük, mielőtt a BTC újra megcélozhatná a történelmi csúcsot. Úgy gondolom, hogy ez végül be fog következni, de fenntartom, hogy addig nem fogunk fenntartható mozgást látni egy új csúcs felé, amíg meg erősítjük a $69,000-t.”

A BlackRock izomból elkezdte tolni a Bitcoin marketinget

Rövid távú célok és kockázatok

Egy másik népszerű kereskedő, Roman azonban a BTC árfolyamának rövid távú céljaira összpontosított, mely szerinte akár $60,000-ig is könnyen visszaeshet.

Amennyiben a piac ilyen szintre esne vissza, előrejelzése szerint a hangulat egy short squeeze-t eredményezne, amely lehetővé tenné, hogy a BTC/USD visszatérjen a hosszabb távú kereskedési tartomány felső részére.

Így fogalmazott: „A $64,000 és $60,000 célárakat figyelem. Bearish divergenciák és egy lehetséges duplacsúcs visszafordulási minta mutatkozik.”

Valamint: „Arra fogadon, hogy a hangulat ezeknél a szinteknél ultra bearish lesz, majd ezután újra teljes erővel felfelé mozdulunk.”

Mark Cullen, egy másik kereskedő, az X-en folytatott elemzésében azt mondta: „A kérdés most az, hogy a trendvonal és az arany zóna visszahúzódása kitart-e és magasabb aljat hoz létre, vagy a $BTC visszapattan egy alacsonyabb csúcsra, és átgördül-e a tartomány aljára, amit figyeltem.”

BTC/USD chart
Mark Cullan technikai elemzése a BTC/USD charton | Forrás: Mark Cullen

A tőzsdékről mindeközben folyamatosan áramlik ki a BTC

A CryptoQuant onchain elemző platform legújabb elemzésében mindeközben folyamatosan növekvő tőzsdei kiutalásokra hívják fel a figyelmet. A CryptoOnchain elemzője pedig megjegyezte, hogy az egyes tőzsdei kivonási tranzakciókban a BTC átlagos mennyisége növekszik.

A Bitcoin tőzsdei kiáramlása rend szerint pozitív jel, és arra utal, hogy a nagy tőkével rendelkező entitások folyamatosan akkumulálják a kriptoeszközt, mivel az árfolyam felfutására számítanak. Ahogy arról már többször beszámoltunk korábban is, úgy tűnik, hogy a “smart money” jelenleg vásárolja a BTC-t, a kisbefektetői réteg azonban még nem érkezett meg a piacra.

Az elkövetkező időszakban mindenesetre érdemes figyelemmel kísérni a Bitcoin árfolyam grafikonját, valamint a blokklánc adatokat, mivel ezek kulcsfontosságú tényezők lehetnek az árfolyam további alakulásában.

Bitcoin exchange outflow
A Bitcoin tőzsdei kiáramlása | Forrás: CryptoQuant

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/CoinTelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img