Ez történt ma | 2024 második negyedévére rekordösszegű nyereséget jelentett a Tether

spot_img

Megugrott az USDC kereskedési volumene júliusban

Megugrott az USD Coin (USDC) kereskedési volumene és piaci kapitalizációja júliusban, amit nagyban befolyásolt az Európai Unióban bevezetett digitális eszközökre vonatkozó szabályozások. A CCData július 31-i jelentése szerint az USDC kereskedési volume 135 milliárd dollár körül alakult a központosított tőzsdéken július 25-ig, piaci kapitalizációja 5,4%-kal 33,6 milliárd dollárra nőtt. Az USDT kapitalizációja is emelkedett, igaz lassabb ütemben, júliusban 1,6%-os növekedést mért az elemző cég. Összességében a stablecoin piac kapitalizációja is nőt 2,1%-kal, így 164 milliárd dollár körül stagnál jelenleg. A központosított tőzsdék össz kereskedési volumene azonban 4 hónapja csökkenő tendenciát mutat, július 25-ig 8,4%-kal, 795 milliárd dollárra csökkent.

Rekord nyereségről számolt be a Tether

A Tether Holdings rekordösszegű, 5,2 milliárd dolláros nettó nyereséget jelentett be 2024 első felére – áll a BDO, a világ egyik vezető független könyvelő cége által nemrégiben közzétett második negyedéves jelentésben. A kriptos cég a második negyedévet 1,3 milliárd dolláros nettó működési nyereséggel  zárta. A Tether Csoport erős pénzügyi helyzetét továbbra is a hagyományos eszközosztályból származó befektetéseinek, főként amerikai kincstárjegyeknek köszönheti. 

A Tether 97,6 milliárd dollárt tart amerikai kincstárjegyekben. Ezzel az összeggel a 18. helyet foglalja el a globális rangsorban megelőzve olyan országokat, mint Németország, az Egyesült Arab Emírségek és Ausztrália. A cég viszont jelenleg a 3. helyen áll a 3 hónapos amerikai kincstárjegyek vásárlásának rangsorában az Egyesült Királyság és a Kajmán-szigetek után.

A Tether saját tőkéje június 30-án közel 11,9 milliárd dollárt tett ki, ami 520 millió dolláros növekedést jelent az első negyedévhez képest. A növekedés annak ellenére történt, hogy 653 millió dollár nem realizált veszteséget könyvelhetett el a kincstárában lévő bitcoin mennyiség értékének csökkenése miatt, azonban az aranybefektetésekből származó 165 millió dolláros nem realizált nyereség kis mértékben ugyan, de ellensúlyozta.

37 új kripto ETF-et és ETP-ét jegyeztek be 2024 első felében

Az ETFGI kutatócég szerint eddig 877 új tőzsdén kereskedett terméket vezette be 2024-ben, ezen belül 37 új kripto tőzsdén kereskedett alapot (ETF) és kripto tőzsdén kereskedett terméket (ETP) jegyeztek be világszerte az idei év első felében. Az ETF-ek és ETP-k világszerte 35 tőzsdén érhetők el, és számos különböző stratégiát és eszközosztályt kínálnak a befektetőknek. A BlackRock uralja továbbra is a piacot, nemcsak az újonnan listázott termékek tekintetében. Idén 44 új terméket dobott piacra a befektető óriás és 2023. december 31-én 3,5 billió dollárt kezelt globális ETF befektetési eszközökben.

Több mint negyedmilliárd dollár értékű kriptot loptak el a hackerek júliusban

A PeckShield jelentése szerint júliusban a hackerek 16 egyedi támadással körülbelül 266 millió dollárt loptak el különböző kripto oldalakról és a befektetőktől. A legnagyobb támadást július 18-án a WazirX indiai kriptotőzsde szenvedte el több mint 230 millió dollár értékben, amit a vizsgálatok után észak-koreai hackereknek tulajdonítottak. Továbbá jelentős mennyiségű kriptovalutát tulajdonítottak el júliusban a Compound Finance protokollból (24 millió dollár) és a Li-Fi protokollból (10 millió dollár). A legtöbb esetben a hackerek a lopott pénzeszközöket a Tornado Cash mixeren keresztül küldték tovább, hogy megnehezítsék a bűnüldöző szervek munkáját.

Jóváhagyták az orosz kriptobányász törvényt

Ezen a héten, kedden hagyták jóvá azt a törvénycsomagot, amely szabályozni fogja a kriptovalutákkal történő nemzetközi fizetéseket és egyben a kriptovaluták bányászatára vonatkozó jogszabályokat is tartalmazza. A törvénycsomag várhatóan már idén szeptember elején lép hatályba. A jogszabály többek között előírja a bányászok számára, hogy regisztrálják magukat az erre kijelölt hatóságnál és csak Oroszországban bejegyzett cégek és egyéni vállalkozók bányászhatnak kriptovalutákat

Egyedül azok mentesülnek a regisztráció alól, akik otthon bányásznak, de csak akkor, ha megfelelnek a kormány által meghatározott energiafelhasználási korlátoknak. Gazdasági bűncselekmények miatt büntetett előéletű személy vagy a szövetségi törvényben külön felsorolt ​​bányászok számára szintén nem megengedett a bányászat. A kormány bizonyos régiókban betilthatja a bányászatot is az energiafogyasztás szabályozása érdekében.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

15 eurót kap, aki most igényel Bybit kártyát

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img