Ez történt ma | nagy mennyiségű ETH vár eladásra

spot_img

120 millió dollárnyi BTC injekciót kap a Bitwise Bitcoin ETF

A Bitwise Asset Management és az Osprey Funds augusztus 27-én közös nyilatkozatban hozták nyilvánosságra, hogy a két fél eszközvásárlási megállapodást kötött. Ennek eredményeként a Bitwise Bitcoin ETF (BITB) hamarosan 120 millió dollár értékű bitcoinnal fog gyarapodni, miután az Osprey Bitcoin Trust (OBTC) eszközállományát megszerezte. Az OBTC befektetői a tranzakció részeként BITB részvényeket fognak kapni, miután felszámolták az OBTC részvényeket. Az ügylet várhatóan még ebben az évben lezárul.

A connecticuti Fairfieldben székhellyel rendelkező Osprey Funds 2021 februárjában kezdte meg az OBTC kereskedését az OTC piacon, 0,49%-os kezelési díjat számolt fel az amerikai befektetőknek. Abban az időben a sokkal nagyobb Grayscale Bitcoin Trust versenytársa volt, mielőtt a GBTC-ből végül spot Bitcoin ETF nem lett. Az Osprey 2023 januárjában még be is perelte a Grayscale-t állítólagos félrevezető reklámja és promóciója miatt, ami lehetővé tette számára, hogy monopolrészesedést szerezzen egy “kétszereplős piacon“.

A Celsius csődigazgatósága szerint eddig 2,5 milliárd dollár készpénzt és kriptot osztott szét a hitelezők között

A hét elején nyújtotta be a Celsius csődeljárási tervkezelője első helyzetjelentést a károsultak és a hitelezők kifizetéséről az Egyesült Államok csődbíróságának. A bírósági dokumentumban a vagyonfelügyelő úgy nyilatkozott, hogy 2024 augusztusáig a Celsius több mint 2,5 milliárd dollárt osztott szét a hitelezők között. A jelentés szerint a Celsius kártalanítási terve valószínűleg a legbonyolultabb kártalanítási folyamat, amelyet valaha is megkíséreltek a 11. fejezet szerinti csődeljárási ügyekben.

A visszafizetések a Coinbase, a PayPal, a Venmo és egyéb más platformokon keresztül történnek. Összesen több mint 165 különböző országban mintegy 375 000 hitelező volt jogosult a kifizetésekre, ami növelte az kártalanítási folyamat összetettségét. Január 31-e óta a Celsius 251 000 hitelezőnek teljesített sikeres kifizetéseket készpénzben és kriptovalutában, ami az összes hitelező körülbelül kétharmadát és a kártalanítási érték körülbelül 93%-át teszi ki. Körülbelül 121 000 jogosult hitelező maradt még, akiket kártalanítania kell a Celsiusnak, jellemzően már kisebb 0-1000 dolláros összegekkel.

Több tízmilliárd dollár értékű bitcoin és ethereum hagyta el a központosított tőzsdéket eddig 2024-ben

2024 januárja óta több mint 26 milliárd dollár értékű bitcoint és ethereumot vontak ki a központosított tőzsdéről, ellenben csak 9,1 milliárd dollár értékű USDT áramlott be. A vezető kriptovaluta tőzsdékről történő bitcoin és az ethereum kiáramlásának növekvő tendenciája a piaci hangulat változását is előrevetítheti.

Több ezer ETH vár eladásra a Wintermute részéről

Az ethereum árfolyama a harmadik egymást követő napon is tovább csökken, jelenleg 2450 dollár körül kereskednek vele. A harmadik egymást követő medve gyertyával az ETH árfolyama 11%-ot esett. Az eladási nyomás közepette a Wintermute, ismert árjegyző és ethereum bálna úgy döntött, hogy 17 571 ETH-t, körülbelül 43,41 millió dollárt helyez letétbe a Binance-en. Ezt a mennyiséget a többi nagyobb tőzsdéről gyűjtötték össze, az OKExről, a Coinbaseről, a Gate.ioról, a Bybitról és a Krakenről. A piac árgus szemmel figyeli a Wintermute tevékenységét, és azt, hogy az ethereum ismét 2000 dollár lesz e.

Néhány órára leállt a TON blokklánc

A Tonscan adatai szerint a Ton hálózat közel 3 órán keresztül nem generált blokkot, leállt a tranzakciók feldolgozása. A leállás utáni első blokk 06:11:46 UTC+8-kor jött létre. Ez az eset nagy aggodalmat keltett a Toncoin felhasználók és befektetők körében. A helyzetre reagálva és hálózati instabilitás miatt a Binance és a Bybit is hivatalosan felfüggesztette az utalási lehetőségeket TON hálózaton keresztül. A probléma a rendellenes terhelés miatt fordulhatott elő, számos validátor nem tudta megtisztítani az adatbázist a régi tranzakcióktól, ami a konszenzus elvesztéséhez vezetett – nyilatkozta a TON X fiókján keresztül.

Felszámolhatják a Celsius csődeljárása során alapított bányászcéget

A Celsius egykor a bitcoinbányászati iparág egyik legnagyobb hitelezőjének is számított és maga a cég is bányászott bitcoint. A csődeljárási folyamat részeként az átszervezési terv mellett egy új bitcoinbányász vállalat születését is bejelentették még tavasszal, nevezetesen az Ionic Digital-t, a Celsius egykori bányászati üzletágát. A bányászcég a Celsius hitelezőinek a tulajdonában maradt, amit a Hut 8 bányászóriás irányított és felügyelt eddig.

Legfrissebb információk szerint az Ionic Digital felszámolással nézhet szembe, mivel a hitelezők aggodalmukat fejezték ki a menedzsment miatt. A cég könyvvizsgálójának és vezérigazgatójának, Matt Prusaknak a távozása tovább fokozza a hitelezői aggodalmakat. A hitelezők kritizálják a lassan végbemenő ütemtervet és az igazgatóság tapasztalatának a hiányát, ezért arra törekednek, hogy eltávolítsák a jelenlegi igazgatótanácsot.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

AAVE: bevételmegosztást vezethet be az egyik legnagyobb DeFi platform

/coinpedia, decrypt, bitcoinist, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img