Vége a Celsius csődeljárásnak

spot_img

Hosszas tárgyalások után a Celsius kikerült a 11. fejezet szerinti csődeljárásból, ami milliárdokba került a felhasználóknak. A megállapodás részeként jelentős mennyiségű kriptopénzt és fiat eszközöket fognak szétosztani a hitelezőknek. Emellett létrehoztak egy új, hitelezői tulajdonban lévő bitcoinbányász vállalatot, az Ionic Digital-t, amelynek a felügyeleti jogát a Hut 8 nyerte el.

Január 31-én, szerdán a Celsius Network bejelentette, hogy sikeresen lezárult a 11. fejezet szerinti csődeljárás. A csődeljárás bejelentése óta bő 18 hónap telt el és viszonylag gyorsan le is zárult. A hitelezők túlnyomó többsége megszavazta a New York déli körzetének csődbírósága által jóváhagyott szerkezetátalakítási tervet. A terv sarokköve a több mint 3 milliárd dollár értékű kriptopénz és fiat eszközök szétosztása volt a Celsius hitelezői között.

A Celsius hitelezői a jóváhagyott csődterv részeként jelentős kártérítésre számíthatnak. A terv szerint a hitelezők várhatóan vagyonuk 67-85%-át fogják visszakapni. A szerkezetátalakítási terv a hitelezői csoportok elsöprő támogatását élvezte, több mint 98%-uk szavazott mellette. Az átszervezési terv mellett egy új bitcoinbányász vállalat születését is bejelentették Ionic Digital néven. A bányászcég a Celsius hitelezőinek a tulajdonában marad, amit a Hut 8 bányászóriás fog irányítani.

A Celsius csődje körüli események eléggé ellentmondásosak voltak, ami nagyrészt a korábbi vezetőségnek köszönhető. Különösen a Celsius Network korábbi vezérigazgatója, Alex Mashinsky kavarta meg a lapokat, aki súlyos büntetőjogi vádakkal fog szembenézni hamarosan a csődeljárás lezárása után.

Kapcsolódó cikkek:

A vádak között szerepel értékpapírcsalás és árutőzsdei csalás is. Ezek a vádak abból erednek, hogy Mashinsky becsapta az ügyfeleket és félrevezette a Celsius üzleti tevékenységének kulcsfontosságú aspektusait, beleértve a pénzügyi helyzetét és a platformon keresztül eszközölt befektetések biztonságát.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet megtévesztő gyakorlatokkal is vádolja a korábbi vezérigazgatót és a vállalatot, többek között félrevezető jelentéseket adott ki a platform biztonságáról, amivel sikerült növelnie felhasználói bázisát. A SEC vádjai között szerepel még a kriptoeszközök értékpapírként történő forgalmazása, amit természetesen nem jelentettek be a hatóságok felé, valamint piaci manipuláció. Született egy olyan javaslat is, amely szerint Mashinsky a jövőben nem tölthet be tisztségviselői vagy igazgatói tisztséget nyilvános vállalatnál.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Felszámolják a Celsius ethereum állományának nagy részét

/dailycoin, celsius, hut 8/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img