Személyes tulajdonnak tekinthetik a kriptovalutákat az Egyesült Királyságban

spot_img

Sajtóértesülések szerint úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyságban jelentős lépéseket tesznek a kriptovaluták szabályozása terén. Nemrégiben egy új törvényjavaslatot nyújtottak be, amelynek célja a kriptovaluták státuszának a tisztázása, valamint jogi védelem nyújtása digitális eszköztulajdonosok számára.

A törvényjavaslat konkrétan személyes tulajdonnak és vagyontárgynak tekinti a kriptovalutákat és megjegyzi, hogy “kriptográfia” címszó alatt minden digitális eszköz megfér egymás mellett, beleértve a bitcoint, az altcoinokat, a tokeneket, az NFT-éket vagy a szén-dioxid-krediteket.

Egyesült Királyság és a szabályozás: nagyobb jogi védelem a kripto tulajdonosoknak

A törvényalkotók szerint, az Egyesült Királyság új kripto törvényjavaslata azt is biztosítani fogja, hogy az ország megőrizze vezető pozícióját a kriptovalutákért folytatott globális versenyben. Ha a parlament jóváhagyja a tervezetet, akkor a szigetország az elsők között ismerné el a kriptovalutákat, mint vagyontárgyak. 

A jogszabály egyben kivonná az Egyesült Királyságot a kriptos szabályozási szürke zónából, és nagyobb jogi védelmet nyújtana a kripto tulajdonosoknak is. Ezzel kapcsolatban Heidi Alexander igazságügyi miniszter a következőket nyilatkozta:

“A világ vezető jogi szolgáltatásai gazdaságunk létfontosságú részét képezik, hozzájárulva a növekedés előmozdításához és ahhoz, hogy Nagy-Britannia a nemzetközi jogi ipar középpontjában maradjon. Alapvető fontosságú, hogy a törvény lépést tartson a technológiák fejlődésével, és ez a jogszabály lehetővé teszi az ágazat számára, hogy megőrizze világvezető pozícióját a kriptoeszköz-szektorban, és egyértelmű helyzetet teremtsen a tulajdonjog bonyolult és összetett kérdéskörében.”

A törvényjavaslat az Igazságügyi Minisztérium 2023-as jelentésén alapul. A jelentés megállapította, hogy egyes digitális eszközök nem illeszkednek a már meglévő kategóriákba, de az angol és walesi törvények szerint személyes tulajdonként kezelik őket.

A jogszabálytervezet, a július 4-i választások után hivatalba lépett munkáspárti kormány egyik első jelentős lépése a digitális eszközökre vonatkozó szabályozás kezelésére. A parlamenti szünetek és a pártkonferencia szezon miatt a tervezett kriptos jogszabályok bevezetése akár több hónapot is késhetnek.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A State Street három új digitális eszköz és technológiai ETF-et indít

/gov.uk, cryptonomist/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img