Másfélmillió dollárra büntette a SEC az eToro-t

spot_img

A tegnapi napon tette közzé az Értékpapír- és Tőzsdebizottság, hogy az eToro USA LLC kereskedési platform beleegyezett abba, hogy 1,5 millió dollár büntetést fizet nem regisztrált brókerként és elszámoló ügynökségként való működésért.

A SEC szerint az eToro kereskedési platform megkönnyítette bizonyos kripto eszközök értékpapírként történő vételét és eladását. A pénzbüntetés mellett az eToro abba is beleegyezett, hogy abbahagyja és tartózkodik az alkalmazandó szövetségi értékpapír-törvények megsértésétől, és csak korlátozott számú kriptoeszközt tesz elérhetővé platformján kereskedés céljából.

Részlet a SEC eToro elleni végzéséből (forrás)

A SEC végzése megállapítja, hogy legalább 2020 óta az eToro brókerként és elszámoló ügynökségként működött. Az eToro online kereskedési platformján keresztül lehetővé tette az amerikai ügyfelek számára, hogy értékpapírként kínált és értékesített kriptoeszközökkel kereskedjenek, így az eToro nem felelt meg a szövetségi értékpapír-törvények regisztrációs rendelkezéseinek sem.

“Azáltal, hogy eltávolította a befektetési szerződésekként kínált tokeneket a platformjáról, az eToro úgy döntött, hogy meg kíván felelni a szabályozási kereteknek. Ez az állásfoglalás nemcsak a befektetők védelmét javítja, hanem utat kínál más kriptoközvetítők számára is” – mondta Gurbir S. Grewal, a SEC végrehajtási osztályának igazgatója. 

Anélkül, hogy elismerte vagy tagadta volna a SEC megállapításait, az eToro kifizeti a 1,5 millió dolláros büntetést, és a végzéstől számított 187 napon belül felszámolja az értékpapírként kínált és értékesített kripto eszközöket. Az így keletkezett bevételt, pedig visszajuttatja majd ügyfeleinek. A SEC végzésének megfelelően az eToro platformján az amerikai ügyfelek csak bitcoinnal, bitcoin cashel és ethereummal kereskedhetnek a továbbiakban, amelyek nem minősülnek értékpapírnak a szabályozó szerint.

  

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Pénzbírsággal sújtja a CFTC a Uniswap-ot

 /cryptonews, sec.gov/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img