Kiderült, mennyit fektetett Bitcoinba a Morgan Stanley: nem sokat

spot_img

A régi nagy pénzintézetek közül a Morgan Stanley-t tartják a leginkább optimistának és nyitottnak, ami a kriptopénzeket illeti. Ennek újabb bizonyítéka látott napvilágot tegnap, amikor az amerikai tőzsdefelügyeletnél beszámoltak az aktuális befektetéseikről.

Ebből kiderült, hogy a Morgan Stanley 28 ezer Grayscale Bitcoin Trust részvényt birtokolt. Jelenlegi áron ezek nagyjából 840 000 dollárt érnek. Ez nem olyan régen, még az árfolyamok csúcsán kb. 1,3 millió dollárt ért.

 

Ez az 1,3 millió dollár nem csak a Morgan Stanely tőkeerejéhez mérten parányi, de még a Grayscale Bitcoin Trust által összesen kezelt 29 milliárd dollárnak is csak a töredéke.

A Morgan Stanley az “Európai Lehetőségek Alap” névre keresztelt termékbe csomagolta a bitcoin befektetést. Ez az alap jellemzően magas kockázatú és olyan vállalatokba fektet, amiket aktuálisan alulértékeltként tartanak számon. Érdekes, hogy a BTC felülértékelését nem sikerült eltalálniuk, amikor megvették azt. Az alapot 340 ügyfél vásárolta meg a befektetési banknál.

A Morgan Stanley-nél továbbra is hozzáférhető a direkt Bitcoin befektetés, bár csak a legnagyobb, privát ügyfelek számára. Ezen felül 48 millió dolláros kockázati tőkebefektetéssel bent vannak a részvények tokenizálására szakosodott startupban, a Securitize-ben.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img