900 milliós befektetést kalapozott össze az FTX

spot_img

A Sam Bankman-Fried által vezetett FTX kriptopénz- és derivatív tőzsde tegnap egy újabb befektetési kört zárt le. Ezúttal 900 millió dollárnyi kockázati tőkét kapott a tőzsde.

Az FTX ezzel egy Series B befektetési kör végére ért. Az amerikai startup szcénában egy Series B befektetési kört azután tartja a vállalat, miután az előző életszakaszában már elért egy komoly userbázist a terméke és kicsiben bizonyította a befektetők felé, hogy az üzlet életképes. A B körben hagyományosan azért gyűjtenek pénzt, hogy a cég elérését felfelé skálázzák és tömegeket is elérjenek.

A befektetési körben több, mint 60 kockázati befektetőtől érkezett pénz. Köztük van a VanEck, a Paul Tudor Jones család, a Coinbase Ventures, a Multicoin, a Softbank és a Sequoia is.

Az új tőkével együtt az FTX cégértékét mostanra 18 milliárd dollárra becsülik, amivel a kriptós szcénában már bekerült a nagyok közé. Egy évvel ezelőtt még csak 1,2 milliárd dollárt ért a cég.

A 2018-as alapítású FTX Hongkongból és Antiguából működik, a bikapiac idején 10 milliárd dolláros napi volument tudott produkálni. Az elmúlt egy évben nagy hangsúlyt helyeztek a terjeszkedésre is: először megvásárolták a Blockfolio-t 150 millióért, majd a Miami Heat stadionjának névadó jogát is.

A mostani medvés hangulat ellenére jól látható, hogy a kockázati tőké még mindig bízik a kriptopénzes szolgáltatásokban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img