30%-ot mentek a Robinhood részvényei, miután az FTX feje bevásárolta magát

spot_img

Az USA legnépszerűbb fintech alkalmazása a tegnapi napon, a piaci zárás után még 30%-os árfolyamemelkedést írt le, miután az FTX milliárdos vezérigazgatója 7,6%-os részesedést szerzett a cégben.

Az óriási emelkedés óta az ár nagyjából 10,5 dollár környékére állt be, ezzel együtt így is 25%-os emelkedés történt egy nap alatt.

A tőzsdefelügyelethez küldött iratok szerint Sam Bankman-Fried 648 millió dollárt fizetett a részesedésért, részvényenként 11,5 dollárt. A vásárlás még március közepén kezdődött és ezen a héten szerdán zárult.

Sam Bankman-Fried a tőzsdefelügyeletnek küldött állásfoglalásában azt írta, hogy nem célja befolyásolni a vállalat működését és a vásárlás pusztán annak vonzó megtérülése miatt történik. A Robinhood saját közleményeiben idézte is Bankman-Fried vonatkozó kijelentéseit, amivel talán azokat akarta megnyugtatni, akik attól féltek, hogy a milliárdos igazgató Elon Musk útjára lép és aktívan beavatkozik majd a cég életébe.

A Robinhood árfolyamának alakulása az év eleje óta, 1D

A vásárlás híre rövidtávon pozitív hangulatot hozott, miután március közepén a részvényárak történelmi aljat írtak le 8,5 dollárnál. A beesést a cég kiábrándító eredményei okozták, miután kiderült, hogy a kriptopénzekből származó bevételük 39%-al beesett.

A Robinhood hamarosan beteszi a lábát Európába is, ugyanis az egyesült kiráyságbeli Ziglu kriptopénzes brókert szeretné felvásárolni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img