Rengeteg kattintást megspórolhatunk egy magyar startup termékével

spot_img

Ma már közhelyes a kijelentés, miszerint a digitalizáció keresztbe-kasul átszövi az életünket, nem csoda, hogy egyre több szolgáltatás várja a legkülönfélébb szakmákat az interneten. Igen ám, de mindeközben az online világban van pár dolog, ami a kezdet kezdete óta változatlan.

Ilyen többek között a képek és egyéb file-ok le, majd feltöltésének gyakorlata, ami az internet hajnala, vagyis az 1990-es évek közepe óta nem változott. Ha fel akarunk használni egy képet, amit egy website-on, egy stock photo oldalon vagy bárhol máshol találtunk, először mindenképp le kell töltenünk, hogy nem sokkal később feltölthessük valahova.

Pontosan erre a problémára kínál megoldást egy nemrég indult magyar startup, a Lazy Felix, egy böngésző kiegészítés formájában igyekeznek orvosolni az évtizedes nehézséget. Jól működik az Edge, az Opera és a Chrome böngészőkkel, azonban mint minden extension esetében, itt is fontos tájékozódni az esetleges biztonsági kockázatokról, bár kétségtelen, hogy a Google áttekintette és jóváhagyta az alkalmazást.

A telepítés csupán egyetlen kattintás a Chrome Webstore-ból, innentől kezdve már fut is Félix, a macska-inspirálta eszköz a böngészőnkben. A működés pedig roppant egyszerű:

  • Ha rávisszük az egeret egy képre, a jobb alsó sarokban megjelenik a macskamancs-ikon, ha erre kattintunk, Félix megjegyzi, hogy szükségünk van az adott képre.
  • Ha pedig be szeretnénk illeszteni valahova, egyszerűen lenyitjuk a böngészőnk jobb felső sarkából elérhető Félix panelt, és kiválasztjuk a korábban megjelölt képet.

Ezzel készen is vagyunk, a kiválasztott kép oda került, ahova szántunk, a desktopunk pedig tiszta és rendezett marad. A magyar csapat ígérete szerint ezzel hatékonyabb, gördülékenyebb lesz a napi munkánk. A böngésző kiegészítés használata jelenleg ingyenes mindenkinek, a bevezetési szakaszban jár, egyelőre csak képekkel működik, azonban hamarosan számos egyéb file-típussal is használható lesz.

X

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img