Meddig tarthat a Bitcoin árfolyam konszolidáció?

spot_img

A Bitcoin árfolyama lefordult a hetes trend ellenállási szintjéről, de több elemző szerint a konszolidáció egy hónapon belül véget érhet.

A februári kitörés óta a BTC ára egy nagyjából 26%-os szélességű sávban mozog, amely kisebb leszúrásoktól eltekintve (melyeket általában tőkeáttétes pozíciók likvidálási hullámai eredményeznek) az 58 000 dollár és 72 000 dollár közt van. A chartok tanúsága, valamint technikai, on-chain és egyéb indikátorok alapján azonban a Bitcoin árfolyama kitörés előtt állhat. Nézzük tehát, mikor törhet ki a legnagyobb kriptovaluta a konszolidációs sávból.

BTC price consolditation
A BTC árfolyama február óta egy kb 25% széles sávon belül mozog | Forrás: TradingView

A Bitcoin árfolyama szeptemberi kitörésre készülhet

A Rekt Capital népszerű kriptoelemző cég szerint a Bitcoin szeptemberben potenciálisan kitörhet a konszolidációból. Egy július 30-i X bejegyzésében az elemző azt írta:

“A Bitcoin még mindig a szeptemberi kitörés felé tart”.

BTC chart
A Rekt Capital elemzői szerint a BTC felezés utáni reakkumuláció fázisának végéhez közeledik, és szeptemberben elérheti a parabolikus zónát | Forrás: Rekt Capital

Az elemző kifejtette, hogy bár a Bitcoin nem tudott kitörni a reakkumulációs tartományból az áprilisi blokkjutalom felezést követő 100 napban, egy ilyen kitörés “mindig is valószínűtlen volt”.

A reakkumulációs tartomány arra az időszakra utal, amikor a vevők több BTC-t halmoznak fel a további felfelé irányuló ármozgást várva.

Technikai szempontból szerintük a Bitcoint egy csökkenő párhuzamos csatornában kereskedik, ami az elemzők szerint további felfelé irányuló lendület lehetőségére utal, amennyiben az árfolyam képes lesz visszaszerezni a 65 000 dollárt.

“Tartsuk meg a 65 000 dollárt támaszként, és a Bitcoin idővel képes lesz újra meglátogatni ennek a mintának a tetejét. Legrosszabb esetben a Bitcoin felfelé a 70.000 dolláros mélypontig (kék kör) emelkedne. A legjobb esetben a Bitcoin teljesen kitörne ebből a struktúrából”.

BTC descending range
Csökkenő csatorna a Rekt Capital elemzője szerint | Forrás: Rekt Capital

Ahogy korábbi cikkünkben kifejtettük, a Bollinger Bands jelen állása egy további rendkívül bikás indikátor az árfolyamot tekintve, hiszen ritkán látott módon beszűkült a heti nézeten. A Bollinger Bands egy klasszikus volatilitást jelző indikátor, ami 2023 augusztusa óta nem volt ilyen szűk – 2 hónappal mielőtt az ár kitört a $30 000-os ellenállásból, és parabolikus emelkedésbe kezdett.

A BlackRock izomból elkezdte tolni a Bitcoin marketinget

 

Továbbra is úgy látjuk tehát, hogy szeptember-október környékén a BTC-re valószínűleg vár egy intenzívebb felfutási időszak, ami a teljes kriptopiacra pozitív hatással lehet, ha a történelmi trendeket vesszük alapul.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/CoinTelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img