MetaMask Card: bankkártyát dob piacra a népszerű kripto tárca

spot_img

A MetaMask a Mastercarddal és a Baanxszal együttműködve bevezeti a MetaMask Cardot, egy kriptós bankkártyát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a MetaMask pénztárcájukból költhessék el kriptovalutáikat a mindennapi vásárlásokra – közölte a MetaMask anyavállalata, a Consensys egy szerdai bejelentésben.

A kriptovaluták mindennapi vásárlásokra történő felhasználása sokáig egy többlépcsős folyamat volt, mely során a felhasználóknak a tárcájukból át kellett utalniuk a kriptovalutájukat egy megfelelő tőzsdére, átváltani azt fiat valutára, majd átutalni az összeget egy hagyományos bankszámlára.

Az évek során több kriptós bankkártya szolgáltatás is elindult, hogy megkönnyítse ezt folyamatot.

A Consensys szerint a MetaMask Card egy újabb mréföldkő ezen szolgáltatások fejlődésében, mert a világon először teszi lehetővé, hogy a felhasználók közvetlenül egy maguk által felügyelt privát tárcából, és ne egy harmadik fél által felügyelt walletből költhessék el a pénzüket.

A kártya a kezdetben az USDC, USDT és WETH kriptovalutákat fogja támogatni a Linea hálózaton keresztül, amely gyors és olcsó tranzakciókat tesz lehetővé, emellett pedig kompatibilis a Google és Apple Pay rendszereivel is.

A Metamask tájékoztatása szerint a kriptós költéseknél a felhasználó kriptovalutáit azonnal fiatra váltják, amit stabilcoinok esetében 0.02 dolláros, más kriptopénzek esetében 0.02 dollár + 0.875%-os váltási díjjal terhelnek meg. Erre feltehetően még rárakódnak a Mastercard, illetve más szolgáltatók (pl.: Apple, Google) díjai is, de erre a tájékoztatóban nem tértek ki.

A napi költési limit a kezdetekben 8750 euróban lesz korlátozva. A kártya eleinte csak digitális formában lesz elérhető, de később jönni fog a fizikai változat is

A MetaMask Card bevezetése egy nyilvános teszttel indul, ezért egyelőre csak korlátozott számban igényelhető az EU-ban és az Egyesült Királyságban, de a tervek szerint a következő hónapokban folyamatosan bővitik tovább a felhasználók körét. A kártyára vonatkozó Igényléseket ezen az oldalon adhatják le az érdeklődők.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img