Ripple – MoneyGram partnerkapcsolat

spot_img

A MoneyGram egy pénzküldési szolgáltatás, ami a világ 200 országában, mintegy 350 000 be- és kifizetési ponton érhető el. A nemzetközi utalások piacán 5%-os részesedéssel rendelkező cég két évre írt alá együttműködési megállapodást a Ripple-lel.

A MoneyGram az xRapid szolgáltatást integrálhatja majd a saját rendszerébe, ami az XRP tokeneket használja fel a tranzakciók lebonyolítására. Az xRapid előnye, hogy szinte azonnali utalásokat tesz lehetővé és ezáltal mentesíti a pénzmozgatást végző szolgáltatókat attól, hogy az olykor napokig is eltartó bankok közötti jóváírás idejére nagy összegű letéteket kelljen tárolniuk a számláikon.

A Ripple a partnerkapcsolat aláírásával 50 millió dollár értékű részesedést is vásárolt a MoneyGramban, ami részvényeik 7-10%-át jelentheti.


Brad Garlinghouse, a Ripple alapítója is nyilatkozik az együttműködésről

A Facebook ma bejelentésre kerülő kriptopénzével kapcsolatban Brad Garlinghouse alapvetően pozitívan nyilatkozott és szerinte az csak még jobban fel fogja hívni a figyelmet a kriptopénzekre. A Ripple és a Facebook szerinte teljesen más piacokat fog kiszolgálni, ezért jelenleg nem tekinti őket versenytársnak.

Az XRP a tegnap esti bejelentést követő egy órában mintegy 8%-ot emelkedett, ám ennek nagy részét ma hajnalra már visszakorrigálta.

Ha forintért szeretnél Bitcoint, Litecoint vagy Ethereumot vásárolni, próbáld ki a Coinmixed szolgáltatásait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img