Az izlandi korona lesz Európa első blokklánc alapú e-pénze

spot_img

Egészen pontosan az izlandi pénzügyi felügyelő hatóság megadta az engedélyt a Monerium startupnak, hogy fiat fedezetű, az európai elektronikus pénz keretrendszer követelményeinek megfelelő digitális pénzt bocsássanak ki, mely blokklánc technológiát használ a tranzakciók bonyolításához.

A startup által létrehozott, blokklánc alapú e-pénzzel fizetési szolgáltatást nyújthatnak az Európai Gazdasági Térségben. Az elektronikus pénz kibocsátását és használatát például bankok közötti fizetésre évek óta bevált keretrendszer szabályozza. A mostani az első alkalom azonban, hogy bárhol engedélyt kapott volna ennek blokkláncot használó megvalósítása.

Sveinn Valfells alapító-CEO szerint rövid-középtávon az emberek és intézmények nagy része még mindig fiatot fog használni, és ha bármilyen módon fiattal foglalkozunk, meg kell felelni a törvényeknek. “A törvény is egy protokoll.” Érdemes egyébként Valfells linkelt Linkedinjét megnézni, korábban például az izlandi jegybank igazgatóságának tagja volt, de olyan eredményeket is hoz, mint “LinkedIn member number 49,555; Facebook user 122,560; first Bitcoin purchase August, 2011.” Első bitcoin vásárlás 2011 augusztusában. Oké.

A Monerium a ConsenSys segítségével, 2 millió dolláros befektetésből fejleszti az izlandi korona (ISK) fedezetű e-fiatot, mely az Ethereum blokkláncát használja. Megközelítésük más volt, mint a többi, stabilcoint létrehozó cégé: Ők nem a szabályozókat próbálják meggyőzni a termékük törvényességéről, hanem a törvényekre építettek. A blokklánc használata a közvetítők kizárása és a tranzakciós idő csökkentése miatt optimális számukra.

Az E-ISK 2019 negyedik negyedévében lesz elérhető a piac számára. Letétben a törvények által meghatározott részleges tartalékot (ez az a rész, ahol a hardcore kriptósok felnyögnek) tartanak, az ügyfelek többi pénze gyorsan értékesíthető likvid befektetésekben ül.

Kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért, közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img