Stellar( XLM ) $0.09

Piaci részesedés $2,436,182,876
Napi forgalom $39,212,068
Forgalomban lévő mennyiség 26,508,112,891
Összes kibocsátható coin száma 100,804,167,793
Árfolyam

Árfolyam

A Stellar Lumens – bár ma már nem sokan tudják – eredetileg a Ripple egy forkja volt, valamikor 2014 környékén. A kódjuk alapja mind a mai napig megegyezik. A célja az volt, hogy egy a Ripple-hez hasonló, nagyon gyors és nagyteljesítményű hálózatot hozzanak létre, de olyat, ami jobban azonosítható a kriptovaluták eredeti szellemiségével. Opensource, nyitott a partnerségre bárkivel, és nem a bankokkal üzletelne, éppen ellenkezőleg. A Stellar sokkal jobban fókuszál a közösségépítésre, mint a Ripple.

Jelenleg az elméleti tranzakciós sebessége 5-6 másodperc, és ezt a legtöbb esetben a gyakorlat is igazolja. Mivel ez nem egy bányászható érme – vagy másképpen mondva “pre-mined”, ezért a cég nagy airdropok keretében szabadult meg és bocsájtotta forgalomba a lumeneket.

Érdekes és említésre méltó tény azonban, hogy még mindig csak a teljes mennyiség nagyjából 20%-a van kibocsájtva. Hogy a maradék nyolcvanat is airdropokkal, lassú szivárogtatással, vagy Kobayashi stílusában egy jólirányzott mozdulattal ráhajítják a piacra, azt még nem tudjuk. De mivel eddig is airdropokkal operáltak, érdemes követni a híreiket.

 

Linkek