Már Jay Z is kripto pénzekbe fektet.

spot_img

Világszerte hódít a decentralizáció és egyre népszerűbbek az ún. „middle man-ek” (ügyvédek, bankárok, közjegyzők) és „intermediaries-ek” (közvetítők, pl: ingatlanközvetítők) „kiiktatását” célzó platformok és szoftverek.

Ennek egy jó példája a kaliforniai székhelyű Robinhood Markets Inc. nevű cég Robinhood nevű okos telefon alkalmazása, mely azt ígéri, hogy segítségével díj nélkül lehet kereskedni a kripto pénzekkel.

Gondolom most sokaknak felcsillant a szeme.

Egyelőre csak a bitcoinra és az etherre szeretnének fókuszálni és az Egyesült Államokon belül is korlátozott területen (New Hampshire, Massachusetts, Montana, Missouri, California államok), de a cél, hogy idővel szélesítsék majd a működési körüket, hiszen például a részvénykereskedés kapcsán közel 3 millió embernek nyújtanak díjmentes részvénykereskedési lehetőséget.

Azért a kívánt hatást már valószínűleg így is elérték, hiszen az ez irányú bejelentésüket követő 1 héten belül közel 1 millió ember regisztrált fel az oldalukra, azaz az érdeklődés nem kicsi a szolgáltatásuk iránt.

A Jared Leto, Nas és Snoop Dogg nevével fémjelzett Robinhood tehát egyre népszerűbb.

Jelen írás pillanatakor közel 1,5 milliárd dollárra becsülik a cég értékét, köszönhetően annak is, hogy a részvény kereskedés mellé a kripto pénz kereskedést is megcélozta a cég, mindezt ingyenesen, azaz díjak nélkül.

Talán ennek, talán másnak köszönhető, de tovább erősítheti a cég büdzséjét és imázsát is, hogy most a legendás rap sztár Jay-Z (polgári nevén: Shawn Carter) cége az Arrive is be kíván szállni a Robinhoodba.

Jaz Z nem ismeretlen a kripto pénzek háza táján. Bár más  rapperek (például  50 Cent talán híresebbek e téren, mégis Jay-Z volt az első, akit elért az új technológia, hiszen a  Soldier Field stadionbeli koncertjén a Chicago Sun Times helyi újsággal együttműködve adta el annak idején a jegyeket, lehetővé téve a bitcoinban való fizetést is.

A 48 éves Jay-Z, büszke tulajdonosa a szórakoztatóipari Roc Nation nevű cégnek, ami tehetség kutatással és gondozással, koncert promóciókkal és szervezéssel, zene készítéssel, kiadói jogokkal és film gyártással is foglalkozik többek között.

Ja, meg most már kriptoval is, mert a 21 Grammy díjas, több mint 100 millió eladott lemezzel büszkélkedhető Jay Z most már a kripto pénzeket is beillesztette a fenti listába, azaz a cége – közvetetten – de azokkal is foglalkozik immáron.

Az Arrive Kockázati Tőke Befektető Társaság a Roc Nation égisze alatt elkötelezte magát a startupok irányába is és ezt tavaly éppen JaY Z szellőztette meg, amikor egy riportban kijelentette, hogy a Kockázati Tőke Befektető Társasága új vállalkozásokra kíván összpontosítani.

Carter úr ez irányú érdeklődése nem új keletű dolog, hiszen korábban olyan cégek iránt érdeklődött már, mint az Away, a Jetsmarter és az Uber.

Neil Sirni az  Arrive egyik vezetője kifejtette: “Az Arrive-ot azért hoztuk létre, hogy kamatoztassa a tapasztalatainkat és erőforrásainkat, amiket a márkák felépítése terén, a szórakoztatóiparbeli vállalkozások fejlesztésében, a művészek és  sportolók képviseletében szereztünk. A globális és sokrétű szakértelem széles skáláját nyitjuk most meg a startupok és a korai szakaszban működő vállalkozások számára. “

Sirni úr kitért a Robinhood alapítóinak (Vladimir Tenev és Baiju Bhatt ) a személyére is:

“Hiszünk Baiju és Vlad küldetésében, miszerint fontos, hogy a pénzpiacok elérhetővé és költséghatékonyabbá váljanak az átlag emberek számára is. Cégünk támogatja a Robinhoodot, miközben  ez a cég – reményeink szerint – győzelmesen megvalósítja a pénzügyi piacokra vonatkozó hosszú távú elképzeléseit. ” 

Az Arrive a Robinhood mellett olyan cégekbe is befektet, mint a lokáció megosztásra szakosodott Insite Applications, vagy a Devialet, ami egy audiotechnológiával foglalkozó  cég.

A Robinhood lett tehát az Arrive 3. kockázati tőke befektetése és úgy tűnik, hogy a kripto pénzek a sportipar után a zenei világot is meghódítják.

Akinek van tapasztalata a Robinhood alkalmazással akár csak tőzsdei részvény terén is, az kérjük, hogy a kommentekben ossza meg velünk azokat.

Forrás: itt

Szabad fordította: dr. Varsányi Károly

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img