2 indiai kripto tőzsde is felfüggeszti a tevékenységét

spot_img

Két indiai kripto tőzsde, a BTCXindia és az ETHEXindia nemrég bejelentette, hogy március 5-től beszüntetik  szolgáltatásaikat, azaz felfüggesztik a kripto pénzek kereskedelmét – jelentette az Economic Times.

Teszik ezt annak dacára, hogy több mint 35.000 ügyfél használja a 2 tőzsde platformját.

A BTCXindia, amely India egyik legrégebbi kripto tőzsdéje 4 éve működik.

Tavaly azonban kicsit “stílust” váltott a platform, mert, ahogy elindult a Ripple “mizéria”, a kripto tőzsde a bitcoin kereskedés volumenét tudatosan lecsökkentette, hogy valós idejű Ripple (XRP) vásárlást és kereskedést kínáljon indiai rúpiáért (INR).

A BTCXindia nemrég közzétett egy hirdetményt a honlapján, amelyben kijelentette:

” Azt tancsoljuk az ügyfeleinknek, hogy  a pénzüket, amit  Bitcoinban, Rippleben vagy indiai rúpiában tartanak nálunk, utaltassák ki maguknak legkésőbb március 4-ig, mert a fenti határidő után számlavezetési és éves karbantartási díjat fogunk vonni tőlük. A Ripple és az indiai rúpia kereskedését is beszüntetjük 2018. március 5-től.”

Az ETHEXindia India első Ether(eum)ra specializálódott kripto tőzsdéje volt.

A platform, amely ether (ETH) kereskedést ajánlott a rúpiával szemben, 2 évet élt meg.

Ők pedig az alábbiakat nyilatkozták:

 “A beérkezett betétek automatikusan visszautalásra kerülnek az utalást indító bankszámlákra. 2018. március 1-jétől nem kínálunk többet ilyen (ETH-indiai rúpia kereskedés) szolgáltatást. Az ügyfeleket pedig arra kértük, hogy utalják ki a nálunk lévő kriptojukat másik platformra.”

Mindkét tőzsdét egyébként az S Capital Solutions Pvt. irányítja. 

A két platformon kívül a S Capital 12 %-os részesedéssel rendelkezik a Crypt E Tech Solution nevű cégben, ami viszont egy bitcoin pénzforgalmi szolgáltató, a Blockonomics mögött áll.

A vállalat hangsúlyozta, hogy amíg új szabályok nem kerülnek megalkotásra Indiában a tokenekkel és digitális devizákkal kapcsolatosan, addig a vállalat kizárólag a blokklánc tanácsadásra összpontosít és csak ilyen jellegű szolgáltatást nyújt.

Pár napon belül terveznek elindítani egy blokklánc alapú alkalmazásokat kínáló szolgáltatást is.

Ahogy azt korábban írtuk az indiai kormány szigorítani kívánja a kripto pénzek tőzsdei kereskedésének szabályait.

Ennek a lépésnek már mutatkoznak az eredményei és sok szolgáltató kerül olyan stresszhelyzetbe a kötelező regisztráció miatt, hogy üzleti tevékenységünket már nem tudják folytatni.

A vállalat annak a reményének is hangot adott, hogy az indiai Kormány hamarosan tiszta és progresszív szabályozásnak ad majd utat, egy olyannak, ami az összes indiai kripto gazdasági szereplő érdekét szolgálja majd.

Dr. Varsányi Károly

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img