A Coincheck kivezeti a Monerot, a Zcash-t és a Dash-t

spot_img

Japán egyik legnagyobb kriptopiaca, a Coincheck bejelentette, hogy nem kívánja a továbbiakban kezelni a Monero (XMR), Dash (DASH), és Zcash (ZEC) kriptovalutákat. Mint ismeretes, a Coinchecket idén januárban érte egy óriási hackertámadás, ami során 535 millió dollárnyi tőkét veszítettek el.

A Coincheck-el együttműködik a NEM is, akiknek a tokenjei azok, melyektől a támadók megszabadították a piacot. Név szerint nem, de a XEM walletek szerint tudják ugyanis, hogy hol landolt a lopott pénz, és a nyolc legnagyobb volumenű NEM (XEM) kereskedő platformmal megállapodásokat is kötöttek, hogy azok fújjanak azonnal riadót, amennyiben a gyanúsított tárcákból érkező pénzt próbálnák átmosni az elkövetők.

Ezzel kapcsolatos az új biztonsági intézkedés is, ami a három fentebbi érmét kitiltja a virtuális piactérről. A NEM-el és a BTC-vel szemben ezen érmék blokklánca nem hoz létre egy olyan TXID láncot, mely során egy összeg vándorlását lehet bizonyíthatóan végigfejteni. Éppen ezért alkalmasak volnának arra, hogy további támadásoknak biztosítsanak teret, amitől a Coincheck vezetősége érthető módon tart.

A Coincheck múlthét kedden kezdte el kártalanítani ügyfeleit, eddig 440 millió dollár értékben.

japantimes.co.jp
news.bitcoin.com

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img