A Bittrex 82 kisebb kriptót von ki

spot_img

A Bittrex-et mindenki jól ismeri, aki kicsit is járatos a kriptovaluták világában. Az egyik különleges ismertetőjegye az, hogy elképesztő mennyiségű érmét listáz, jelen pillanatban épp 272-őt. Ebből fognak 82 olyan terméket eltávolítani március 30-án, ami a vállalat megítélése szerint elhagyottnak tekinthető, vagy túl kicsi kapializációval rendelkezik, és nevetségesen könnyen manipulálható az árfolyama.

Sylvain Ribes tanulmánya volt az, ami cselekvésre késztette a tőzsdét. Ribes egy népszerű kripto-befektető és blogger, aki tanulmányát függetlenül készítette, de az bejárta a napokban a kriptós üzleti világot. Egy idézet tőle:

„Szabályozatlan piacokon mindig várható egy kis manipuláció és mesterséges infláció. De ami még engem is meglepett, az a manipuláció mértéke volt. Néhány [kereskedési] pár esetén – akár 5 millió dollár piaci kapitalizációval! -, ha úgy döntötök, hogy hirtelen 50.000 dollár nagyságú összeget szeretnétek kiutalni, az akár a nyereségetek 10% – ába is kerülhet.“

A tanulmányt hamarosan egy hosszabb anyagban is kielemezzük. A Bittrex hivatalos állásfoglalása:

„…Különböző okokból kifolyólag a Bittrex vállalat kénytelen volt olyan döntést hozni, amely néhány kriptovaluta kivonásához vezet. 2018 március 30-án ezek a kripto-pénznemek, illetve pénztárcák végleges törlésre kerülnek a Bittrexről. Ha a tőzsde felhasználói szeretnének továbbra is rendelkezni a szóban forgó tokenekkel, azokat mindenképp át kell küldeniűk a Bittrexről a megadott időpontig…“

Az érintett érmék listája a következő:

8BIT
ADC
AM
AMS
APEX*
ARB
BITS*
BITZ*
BLC
BOB
BSTY
BTA
CCN
CRBIT*
CRYPT*
DAR
DGC
DRACO
DTC
FC2
FRK
FSC2*
GEMZ
GHC
GP
GRT
HKG
HYPER*
HZ
J
KR*
LXC*
MAX
MEC
METAL
MND
MTR*
MZC
NAUT
NET
NEU*
NTRN
OC*
ORB
PRIME*
PXI
ROOT*
SCOT
SCRT*
SFR*
SLG
SLING*
SOON
SPRTS
SSD*
STEPS*
STV
SWING
TES
TIT
TRI
TRK
U*
UFO
UNIQ*
UNIT
UNO
UTC
VIOR*
VIRAL*
VPN
WARP*
XAUR
XBB
XC
XCO
XDQ*
XPY*
XQN
XSEED*
XTC
YBC*

*A csillaggal jelölt érmék blokklánca vagy pénztárcája az idők során meghibásodott, a fejlesztőik pedig nem orvosolták ezt; ezért kiutalásuk már jó ideje nem lehetséges, és nem is lesz az.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img