Ausztrália: Politikusok bevallott bitcoin vagyonnal

spot_img

Ausztráliában úgy néz ki, komolyan veszik a politikusok a vagyonbevallásaikat: Queensland államban kettejük is rendelkezik Bitcoin befektetésekkel.

A jobbos és a munkáspárti besétál a pubba

0326 ausztrália queensland politikus bitcoin 2
Nick Dametto. Kattints, ha még szélesebben néznéd meg az arcát

Az éves vagyonnyilatkozatban befektetéseiket, vagyontárgyaikat de még szakszervezeti vagy klubtagságaikat is feltüntetik a képviselők. A képen látható, az észak-nyugati Queensland államból származó 34 éves fiatalember például a két első ausztrál politikus egyike, aki kriptopénzekbe fektetett 2017. őszén, nyilván a legnagyobb hype idején. A pártja egyébként a queenslandi vidékiek képviseletére esküdött fel, de ennek nem sok köze lehet az általa választott befektetési formákhoz.

Dametto egy interjúban elmondta, 2017. októberében jó érzékkel vett BTC-t, amelynek egy részéből aztán a nagy felfutás közben altokat vett. Az 5000 ausztrál dolláros kezdeti befektetése Karácsony előttre már 60.000-re rúgott. Szép teljesítmény egy teljesen kezdőtől. Az összeomlást ő is megsínylette, de mivel még mindig közel 15.000 amerikai dollárnak megfelelő összeget ér a kriptopénz portfóliója, nem panaszkodik.

A végén még azért hozzátette, hogy annyira lelkesedik a Bitcoinért, mint az ejtőernyőzésért. Azért meg egyáltalán nem lelkesedik. Némi önellentmondást vélünk itt felfedezni.

Bart Mellish, az ausztrál Munkáspárt volt képviselője a másik queenslandi, aki bitcoinba fektetett.

Ausztrália halad az adopció rögös útján

A hónap elején számoltunk be róla, hogy becslések szerint az ausztrálok 2-3%-a rendelkezik jelenleg valamilyen kriptopénzzel, és 2018-ban már 1200 darab újságosnál is vehetnek az érdeklődők minumum 50$ értékben bitcoint vagy ethereumot.

Ez azért nagy dolog, mert olyanok számára is lehetővé teszi a kriptókhoz való hozzáférést, akik számára eddig ez túl bonyolult volt. A mostani 50-60 éves generáció az, akik közül – hírekből vagy gyerekeiken keresztül – sokan hallottak már a kriptopénzekről, de ingerküszöbüket még nem ütötte át annyira, hogy maguk is utánajárjanak a dolognak. Most itt a lehetőség, hogy problémamentesen tudjanak beszerezni, maguknak vagy ajándékba.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img