Újabb jelentős kriptotőzsde költözhet Európába

spot_img

A jelenleg legnagyobb forgalmat bonyolító Binance alig néhány napja jelentette be, hogy Hong-Kongból Máltára költözik, most pedig úgy tűnik a piac egy másik jelentős szereplője is Európát választhatja székhelyéül. A Bitfinex, mely a decemberi kripto boom idején már közel akkora forgalmat bonyolított, mint a Londoni Értéktőzsde, Svájcba szeretné áttenni székhelyét. Bár a hírekben nem sokszor találkozhatunk a tőzsde nevével, gyakorlatilag folyamatosan a TOP 1 helyezést éri el a napi Bitcoin és Ethereum kereskedés forgalmának tekintetében, összességében pedig az 5 legnagyobb forgalmú tőzsde közé tartozik.

Svájc Zug kantonja jó eséllyel Európa Szilícium-völgyévé válhat, a kedvező szabályozásnak köszönhetően ugyanis egyre több kripto és blokklánc vállalkozás teszi át ide székhelyét. A Bitfinex költözéséről a tőzsde igazgatója már tárgyalásokat folytat az illetékes hatóságokkal és egy ilyen jelentős piaci szereplő megjelenése nagy mértékben elősegítené, hogy további cégeket csábítsanak ebbe a térségbe.

A költözés célja, hogy a cég az eddigi Brit Virgin-szigetekre bejelentett “kétes” hátterét egy Svájcban hivatalosan bejegyzett vállalatra (AG) cserélje. A szigorú svájci szabályozásoknak való megfeleléssel a Bitfinex trend teremtő lehet, mert egy szabályozott környezetben való működéssel nem csak a cég átláthatósága nő, de azt is jelzi, hogy a piac egy fontos szereplője vállalja a szabályozó testületekkel való együttműködést.

De nem ők az egyetlenek, akik a szabályozott piac bevezetésére készülnek.  A Bittrex például tucatnyi coin-t távolított el kínálatából, melyek nem felelnek meg az amerikai törvényhozók által támasztott elvárásoknak, a Poloniexet pedig nemrég vásárolta fel a Circle, mely a Goldman Sachs érdekeltségébe tartozik.

Bár a legnagyobbak közé tartozik, a Bitfinex története sem volt mentes a botrányoktól. 2016-ban ~72 millió dollár értékű kriptopénznek veszett nyoma egy hekkertámadás következtében. A cég végül egy helyettesítő kriptopénzt bocsájtott ki az áldozatok részére, melyeket később elkezdett visszavásárolni és 8 hónappal a támadás után végül vissza is térítették a hiányos biztonsági intézkedésekből eredő kárt.

Forrás

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img