India: teljes tiltás

spot_img

Rossz hírek érkeztek Ázsiából. Teljesen hivatalos: India minden kriptopénzekkel kapcsolatos vállalkozást, kereskedelmet, piacokat, mindent betiltott. Három hónapos türelmi időt adtak, az új szabályozás június végén lép érvénybe. A bankok nem fognak kiszolgálni semmilyen kriptovaluta vásárlására utaló tranzakciót, az indiai piacokat bezárják, a külföldiekhez való hozzáférést megpróbálják megakadályozni.

Habár nyilvánvaló, hogy az elszántabbakat ez nem fogja tudni elriasztani a birtoklástól, ugyanakkor mégis nagyon sokat fog ártani a megítélésének. Ráadásul India egy fejlődő állam, lakossága pedig a Föld népének egyhatodát teszi ki. Mindenképpen komoly veszteség ez a kriptovilágnak.

Hoszzútávon viszont egyértelműen önmagának árt csak az ország, hiszen a kriptó, mint ahogy Pandora szelencéjét se lehet visszazárni: nem fog eltűnni már, sőt. És miközben olyan országok, mint Málta, vagy Belarusz, behozhatatlan előnyre tesznek szert, addig India és hasonló gondolkodású társai dollárbilliárdoktól esnek el, és elvesztik pozíciójukat a jövő gazdaságában.

2023-ig adómentes a kriptopénz Fehéroroszországban

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img