Lengyelek: …egy pennyt se kaptok!

spot_img

“Minden egyes tranzakciónkra 1% adót akarnak kivetni, de egy penny-t sem fognak kapni!”

– szerepel a stopregulacjom lengyel oldalon, melyet a lengyel kripto közösség hozott létre egy kampány keretében, ami arról szól, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a lengyel kormány nevetséges törvényeivel szemben, melyeket a kripto piac szabályozására hoztak. Az előzményekről mi is beszámoltunk.

Elkészült a lengyel kripto-adó törvény

Az új adózási törvény értelmezhetetlenül magas és illogikus. Egy olyan piacon, ahol napi több tucat tranzakció is történhet, és az egész platform lényege a szabad és gyors átutalás, küldésenként 1% adót vetettek ki, továbbá az adóhatóság felé minden egyes utalásról írásban kell tájékoztatást nyújtani.

A lengyel kripto közösség egy emberként hördült fel a hír hallatán, és jelen pillanatban már több mint háromezren írták alá a petíciót.

Ami igazán érdekes, hogy a lengyel államnak nyilvánvalóan nincsenek meg a lehetőségei arra, hogy ellenőrizze a tranzakciókat. Még az NSA is csak tapogatózik a sötétben egyelőre, hogy hogyan is térképezhetné fel a Bitcoin blokkláncot, és az olyan érmék, mint mondjuk a Monero – melyeknél a tranzakciós lista is titkosítva van – jelenleg a legnagyobbak számára is tiltott gyümölcs.

Vajon hogyan akarná megtudni a lengyel kormány, hogy az állampolgárai hol, mikor, és mennyi tranzakciót hajtottak végre?

Snowden a Bitcoinról

Előzmények

Mint emlékezetes, a lengyel kormány képtelen értelmezni a kriptopiacban rejlő hatalmas potenciált, és míg a szomszédjuk, Belorusszia teljesen legálissá és adómentessé tette a kereskedelmet és az ICO-kat is, addig Lengyelország igyekszik kiradírozni eme erkölcstelenséget a pórnép életéből. Februárban például azzal kerültek nálunk is címlapra, hogy állami pénzből készítenek nevetségesen átlátszó propagandafilmeket arról, hogyan vesztik el ártatlan emberek minden pénzüket.

Jegybanki kriptóellenes propaganda Lengyelországban

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img