Lengyelek: …egy pennyt se kaptok!

Megosztom

“Minden egyes tranzakciónkra 1% adót akarnak kivetni, de egy penny-t sem fognak kapni!”

– szerepel a stopregulacjom lengyel oldalon, melyet a lengyel kripto közösség hozott létre egy kampány keretében, ami arról szól, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a lengyel kormány nevetséges törvényeivel szemben, melyeket a kripto piac szabályozására hoztak. Az előzményekről mi is beszámoltunk.

Elkészült a lengyel kripto-adó törvény

Az új adózási törvény értelmezhetetlenül magas és illogikus. Egy olyan piacon, ahol napi több tucat tranzakció is történhet, és az egész platform lényege a szabad és gyors átutalás, küldésenként 1% adót vetettek ki, továbbá az adóhatóság felé minden egyes utalásról írásban kell tájékoztatást nyújtani.

A lengyel kripto közösség egy emberként hördült fel a hír hallatán, és jelen pillanatban már több mint háromezren írták alá a petíciót.

Ami igazán érdekes, hogy a lengyel államnak nyilvánvalóan nincsenek meg a lehetőségei arra, hogy ellenőrizze a tranzakciókat. Még az NSA is csak tapogatózik a sötétben egyelőre, hogy hogyan is térképezhetné fel a Bitcoin blokkláncot, és az olyan érmék, mint mondjuk a Monero – melyeknél a tranzakciós lista is titkosítva van – jelenleg a legnagyobbak számára is tiltott gyümölcs.

Vajon hogyan akarná megtudni a lengyel kormány, hogy az állampolgárai hol, mikor, és mennyi tranzakciót hajtottak végre?

Snowden a Bitcoinról

Előzmények

Mint emlékezetes, a lengyel kormány képtelen értelmezni a kriptopiacban rejlő hatalmas potenciált, és míg a szomszédjuk, Belorusszia teljesen legálissá és adómentessé tette a kereskedelmet és az ICO-kat is, addig Lengyelország igyekszik kiradírozni eme erkölcstelenséget a pórnép életéből. Februárban például azzal kerültek nálunk is címlapra, hogy állami pénzből készítenek nevetségesen átlátszó propagandafilmeket arról, hogyan vesztik el ártatlan emberek minden pénzüket.

Jegybanki kriptóellenes propaganda Lengyelországban

Megosztom
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel