Jegybanki kriptóellenes propaganda Lengyelországban

spot_img

A lengyel jegybank egy tartalomszolgáltatói hálózatot megbízva, YouTube-os videógyártóval vagy -gyártókkal készíttetett kriptoellenes propaganda anyagokat. Ilyenről még eddig nem hallottam, de kifejezetten szórakoztatónak találom a dolgot. Mármint így, hogy kiderült:

A Jegybank már nem csak figyelemfelhív,

titokban terjeszt dezinformációt. A napokban került ki egy újságírói kérdésre adott válaszból, hogy a lengyelek jegybankja 27000$-nak megfelelő közpénzből több YouTube csatornán is kriptoellenes anyagokat gyártatott.

A több angol nyelvű cikkben is megjelent infók szerint egy 900ezer+ feliratkozójú, Marcin Dubiel nevű tag csatornája mellett egy másfél milliós Planeta Faktów (Planet of Facts) nevű oldalon is készültek fizetett tartalmak. A nézőket persze erről elfelejtették tájékoztatni.

0218 jegybank lengyelország anti-kripto propaganda 2
“Nesze, itt a megbízható és praktikus papírZloty te gyökér” – mondja a szimpatikus és progresszív hölgy, a sajnos más hibájából rosszul sikerült randevú végén

A srác “ELVESZTETTEM MINDEN PÉNZEM !?” című videójában kriptóba fektet. Minden szép amíg ki nem derül, hogy nem tudja egy éttermi számlát kifizetni belőle, ezért a csaja otthagyja. Az árfolyamok kötelező földbeállása után a tragédiának a gaz kriptospekuláns röhögésével van vége, aki a megszerzett ZLOTY-val boldogan kárörved a szerencsétlen nyomorán.

Értelmezés

Annak, hogy a hivatalos szervek tájékoztatni, oktatni akarnak, és a valós veszélyekre, átverésekre felhívni a figyelmet, szerintem kifejezetten örülni lehet. Annak viszont, hogy ilyen demagóg módon, a fiatalokat hülyének nézve teszik, már kevésbe. Szerencsére az értelmesebb emberek fejében, főleg miután kiderül a valóság, pont a tervezettel ellentétes hatást vált ki egy ilyen húzás: utána fognak járni, hogy mi is ez pontosan, ha már el akarják őket ijeszteni tőle.

Komolyan azt gondolta a Jegybank, hogy hosszú távon ezekkel el lehet tántorítani a fiatalokat egy jobb technológiától? Ugyanmár. Már most többet értenek belőle, mint azok, akik ezeket a videókat megrendelték.

Ja és nem mellesleg még egy nem elhanyagolható apróságot is leszűrhetünk a dologból: kezdenek félni.

Te mit gondolsz a lengyel Jegybank húzásáról? Beszéljük meg a fórumon!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img