22 tagállam aláírásával jött létre az Európai Blokklánc Szövetség

spot_img

Az Európai Bizottság szervezésében, 22 tagállam közreműködésével jött létre az Európai Blokklánc Szövetség, melynek célja, hogy koordinálja a közös munkát és biztosítsa hogy Európa vezető szerepet töltsön be ezen a területen. A Bizottság február óta már 80 millió Euróval támogatta az ehhez kapcsolódó kutatásokat és most további 300 milliót különítettek el erre a célra.

“A jövőben a közszolgáltatás minden területe igénybe fogja venni a blokklánc technológiát. Ez remek lehetőség az európai tagállamok számára, hogy újragondolják az információs rendszerekről, a bizalomról és személyes adatok védelméről kialakított álláspontjukat, valamint segítsék az új üzleti lehetőségek megteremtését és újra vezető szerepet töltsenek be a lakosság, a közigazgatás és a vállalkozások érdekében. A ma kötött partnerkapcsolat lehetővé teszi a tagállamok és az Európai Bizottság számára, hogy a blokkláncban rejlő hatalmas lehetőségeket a lakosok javára fordítsák.”

A résztvevő tagállamok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img